Eskişehirliler erken seçim istiyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirliler erken seçim istiyor
A
a

Eskişehirli vatandaşlara erken seçim olsun mu diye sorduk? İşte yanıtlar...

Sütiş Eskişehir
Eskişehir 31 Mart yerel seçimlerinin ardından gündeme gelen erken seçim tartışmaları sürüyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, erken seçimle ilgili verdiği demeçte, “Türkiye ilk seçimde Erdoğan yönetiminden kurtulacak. İlk seçim dediğim 2028 değil. Ben 31 Mart seçim sonuçlarını araçsallaştırarak seçim istemeyeceğimi söyledim. Bu seçim istemiyorum demek değil. En çok ben istiyorum. Vatandaş da istiyor. Anketler gösteriyor ki, yavaş yavaş seçim istenmeye başladı. Erdoğan beş yıllığına seçildi ama bence seçildikten 2 buçuk yıl sonra, yani bugünden 1 buçuk yıl sonra erken seçim olur. Ben erken seçimden kaçmam, bunun için koşarım” ifadelerini kullandı. 
Biz de Eskişehirlilere, “Erken seçim olmalı mı? Neden?” diye sorduk. Vatandaşlar, ekonomik açıdan sıkıntılar yaşandığını, bu nedenle de erken seçim olması gerektiğini söyledi. 

1 BUÇUK SENEYE İHTİYAÇ VAR

Şerife Tan: Erken seçim için bence erken. Önce bir kendimizi kabul ettirelim. Halkın nabzına göre davranıyorlar hoşuma gidiyor ancak enkaz devralacaklar.  31 Mart benim doğum günümdü. En güzel doğum günü hediyesini tüm Türkiye’den aldığıma inanıyorum. 1 buçuk seneye daha ihtiyacımız var. Milletvekillerinin 2 yıl dolmadan hakları kalmıyormuş. Bence herkes onu bekleyecektir. 



10 BİN LİRAYA DİLENCİ OLDUK

Fikret Ok: Erken seçim istiyoruz. ‘Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana’ diye bir söz vardı. Bizi maşallah emekli olarak kuru simide muhtaç ettiler onu da yiyemiyoruz, 12 lira oldu. Milletvekillerinin maaşını kesip emekliye versinler. Emekli olmak suç mu? 10 bin liraya dilenci olduk. Saray beni duysun. Sosyal demokratım, Atatürk’ün yolundayım. Onun ilkelerini yaşatmak için erken seçim diyorum. 


FIRSAT VERMEMEK LAZIM

Fikret Baykır: Erken seçim yapılmalı. Hemen, hiç vakit geçirmeden yapılmalı. Erdoğan zaman kazanmak istiyor. Bu fırsatı vermemek lazım. Ben Özgür Özel’in yerinde olsam hemen erken seçim için bastırırım. Ekonomiden memnun değilim. Ekonomiden nasıl memnun olalım? Ben emekliyim. 11 bin lira para alıyorum, 10 gün gitmiyor. Erken seçim değil hemen seçim lazım.



FAKİRLER, EMEKLİLER ÖLÜYOR

Süleyman Hece: Erken seçim yapılmalı. Hayat pahalılığına göre bu seçimin yapılması gerekiyor. Fakirler, emekliler, işçiler, çiftçiler, emekçiler ölüyor. Erken seçimin yapılması gerekir. Ben emekliyim. 10 bin lira maaş alıyorum. Bu maaşla geçinmem imkansız. Ülkenin ekonomisinin gidişatından kesinlikle memnun değilim. Bu durumun değişmesi için bir an önce erken seçim yapılmalı. 


 
Kaynak : ANADOLU GAZETESİ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi