Eskişehir esnafı gurbetçi şikayetlerine yanıt verdi!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir esnafı gurbetçi şikayetlerine yanıt verdi!
A
a

Yaz aylarının gelmesiyle kuaför ve berber esnafının işlerinin açıldığını ve gurbetçi vatandaşların da gelmesiyle bol kazançlı bir yıl geçirecekleri beklentisini dile getiren Eskişehir Kuaförler ve Berberler Odası Başkanı Gürdal Sarıkaya, kuaför ve berber esnafına seslenerek gurbetçilere fahiş fiyat uygulanmamasını istedi.

Sütiş Eskişehir
Gurbetçilerin zengin olduğu düşüncesiyle, bazı esnafın fahiş fiyatlar uyguladığına yönelik şikayetler aldığını belirten Sarıkaya, "Biz müşterilere bir kere değil sürekli hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Bu nedenle gelen müşterinin memnun ayrılmasını önemsiyoruz" dedi. Sarıkaya,  Avrupa Şampiyonası'nda mücadele veren milli takımımıza olan desteklerinden ötürü gurbetçilere teşekkür mesajı vermeyi de ihmal etmedi. Sarıkaya, "Almanya'da oynanan milli maçımızda hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. Sanki Türkiye'de oynanan bir milli maç gibi millilerimizi desteklediler. Buradan da değerli gurbetçilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

"GURBETÇİLERİ KAÇIRMAYALIM"

Sarıkaya, gurbetçilerin dile getirmiş olduğu şikayetleri aktararak, Eskişehir esnafına "Gurbetçilerimizi kaçırmayalım aksi halde Afyon çok yakın, Afyon'a giderler" uyarısında bulundu. Gurbetçilere de bazı uyarılarda bulunan Sarıkaya, "Esnafımıza tereddütsüz güvenebilirler" dedi. Sarıkaya, "Değerli esnaflarımız biz hizmet verirken müşterilerimize bir kere değil, her zaman hizmet verme amaçlı çalışmalıyız. Daha önce yaşadığımız sıkıntılar lütfen gurbetçi arkadaşlarımızı kesinlikle çok paralı gibi görüp de emeğimizin karşılığından daha fazla taleplerde bulunmayalım. Burada gurbetçi kardeşlerimizle dertleştiğimizde, 'Biz memleketimizde memleket havası almak için, tıraş olmak için ve beraberimizde sohbet ve muhabbet bizim için çok daha önemli ve değerli. Bunları yaşamak için geliyoruz biz buraya ama daha önceki yıllardan bir farkımız oluyor. Bizi biraz daha zengin müşteri olarak görüyorlar ve fahiş fiyatları uyguluyorlar' şikayetini alıyoruz. Gurbetçilerimizin çoğu Eskişehir'de alışveriş yapıyor. Neden? Emirdağ esnafıyla öncesinde bir sıkıntılı yaşadıkları, fiyatlar fahiş olduğu için şu anda Eskişehir'deler. Biz de  Eskişehir halkı ve esnaf olarak gurbetçilerimizi kaçırmayalım. Aksi halde Afyon çok yakın Afyon'a giderler. Değerli arkadaşlar, gurbetçilerimiz buraya para biriktirmek için değil, emin olun ki cebindeki parayı harcamak için geliyor. Biz onlara hizmetimizi verdikten sonra, çay ve kahve ikram ettikten sonra emin olun ki bahşiş yoluyla daha fazlasını veriyorlar.

Güzellik uzmanlarımız, bayan kuaförlerimiz ve erkek berberlerimiz sanatlarına çok çok daha ilerlediler. Daha önce de bahsettiğim gibi Türkiye birincimiz de var, Avrupa birincimiz de var, dünya birincimiz de var. Biz 2022'de göreve geldik ve o yıldan bu yana 4 tane Türkiye birinciliğimiz var, iki tane Avrupa birinciliğimiz var. Ve inşallah bunları daha da çoğaltacağız. Merdiven altı olan veya fiyat paylaşan hiçbir esnafı tavsiye etmesinler. Fiyat paylaşan esnaf, işi düzgün olmayan sanatla değil de fiyatlarla kabul görmek isteyen kişilerdir. Biz de sanatın değeri ve fiyatı olmaz. Hizmet verdikten sonra hakkımızı almamız gerekir. Gurbetçilere de tabii güzellik uzmanlarını tereddütsüz tavsiye edebilirim" ifadelerini kullandı.
 
Kaynak : YENİGÜN GAZETESİ MUHABİRİ - SÜMEYRA BALCI
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi