Eskişehir'de evinizi hırsızlardan korumanın kolay yolu...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de evinizi hırsızlardan korumanın kolay yolu...
A
a

Yaz mevsiminin gelmesi ve tatil sezonunun açılmasıyla birlikte hırsızlık vakaları da artıyor. Eskişehir'de anahtar ve çilingir hizmetleri esnafı Ahmet Boz, bu konuda vatandaşları uyararak hırsızlıktan korunmak için yapılması gerekenleri sıraladı.

Sütiş Eskişehir
Yenigün Gazetesi Muhabiri Sümeyra Balcı'nın haberine göre; Anahtar ve Çilingir Hizmetleri esnafı Ahmet Boz, hırsızlık vakalarına karşı yapılması gerekenler konusunda uyarılarda bulundu. Özellikle yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte yazlıklarına veya tatil bölgelerine giden vatandaşların muhakkak iki kilidi de kilitlemesi gerektiğine vurgu yapan Boz, markete giderken bile alt kilidin muhakkak kilitlenmesi konusuna dikkat çekerek, "Hırsız için 20 dakika bile yeterlidir" ifadelerini kullandı. 

"KAPINIZI 3 KEZ KİLİTLEMEYİN" 

3 kez kilitlenen çelik kapıların 2 kezden fazla kilitlenmemesi gerektiğinin altını çizen Boz, "Çelik kapılarda çok fazla kilit çeşidi vardır. Bizim önerimiz eğer kapı kilidinin 3 kez kilitlenen modelden ise 3 kere değil 2kere kilitleyin ki içeride bir pay kalsın. Bu durumda yani yan taraftan pay kaldığında hırsızların genel kapı açma yöntemi olan levye vurulduğu zaman kapı kilidi kırılmaz, yamulur. Böylelikle kapı da açılamaz, sadece kapı zarar görür. Eğer kapınız 2 kilitli modelse 2 kez kilitleyebilirsiniz içeride zaten pay kalacaktır" ifadelerine yer verdi. 

"HIRSIZLAR, EVLERİ TAKİP EDİYOR" 

Boz, vatandaşların hırsızlık vakalarının önüne geçilmesi için vatandaşlara bazı önerilerde bulundu. Boz, "Günümüzde öyle bir noktaya geldik ki, 20 dakikalığına markete indiğimizde bile kapıyı kilitlemeliyiz çünkü hırsız için 20 dakika bile gayet yeterlidir. Bu nedenle en azından evden kısa süreli ayrıldığımız durumlarda alt kilit kilitlenmese bile, emniyet kilidi dediğimiz üst kilit mutlaka kilitlenmeli. Hele ki tatile gidecekseniz veya uzun süreli evden ayrılacaksanız mutlaka alt üst kilitlenmeli. Çünkü vatandaşlar hırsızların bu durumları takip ettiklerini bilmeliler. Biz kendi gözlemlerimiz ve emniyetten aldığımız bilgiler neticesinde bu bilgileri alıyoruz. Hırsızları uzak tutmak için diğer yöntemler ise evin önünde terlik bırakmak veya evde açık olan bir radyo bırakmak olabilir. Hırsızlar kapıyı dinlediğinde içerden ses geldiğini duyduklarında uzaklaşıyorlar. Bir de artık kapılara gizli kilitler takılabiliyor, bu kilitleri de vatandaşa öneriyoruz. Bu noktada hiçbir kilidi kilitlemeyip sadece gizli kilidi kilitlemeniz yeterli olacaktır" diye konuştu.
Kaynak : Yenigün Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi