Siyasete ilaç gibi haber

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görev yapan 600 milletvekilinin illere göre dağılımı, her sene yapılıyor. Kentlerin nüfus artış ve azalışları aynı olmadığı için zaman zaman vekil sayıları değişebiliyor. Son olarak 14 Mayıs 2023 seçimlerinde Eskişehir’in vekil sayısı – maalesef – 7’den 6’ya düşmüştü. Ancak yeni yapılan nüfus sayımlarına göre sayımız yeniden 7’ye yükseltildi

28 Haziran 2024 09:20
A
a
Sütiş Eskişehir
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görev yapan 600 milletvekilinin illere göre dağılımı, her sene yapılıyor. Kentlerin nüfus artış ve azalışları aynı olmadığı için zaman zaman vekil sayıları değişebiliyor. Son olarak 14 Mayıs 2023 seçimlerinde Eskişehir’in vekil sayısı – maalesef – 7’den 6’ya düşmüştü. Ancak yeni yapılan nüfus sayımlarına göre vekil sayımız yeniden 7’ye yükseltildi.
Bu hem siyasi partiler hem de Eskişehirliler olarak iyi bir haber. Meclis’te ne kadar çok milletvekilimiz olursa, o kadar iyi.
Şimdi önümüzdeki genel seçimlerde hangi partilerin ne kadar oy alacağını kestirmek olanaksız. Ortada giderek derinleşen bir ekonomik kriz de var. Ülkemizdeki sıkıntılar seçmen tercihlerine muhakkak yansıyacaktır. Ama hangi parti oyunu artıracaktır; işin orası biraz müneccimliğe giriyor. İşin aslı seçimlerin ne zaman yapılacağını bile bilmiyoruz. Benim tahminim bir buçuk sene sonra erken seçimlerin yapılacağı yönünde. Fakat elbette ki yanılıyor olabilirim.
Eğer ki 14 Mayıs seçimleri bugün yapılsaydı, milletvekili dağılımı şöyle olurdu. CHP 3 milletvekili, İYİ Parti 1 milletvekili ve 7’inci vekili alan AK Parti 3 milletvekili.
Önümüzdeki seçimlerde CHP ve AK Parti’nin daha çok milletvekili çıkartma şansı olacaktır. İYİ Parti rahatlayacak, MHP de denkleme katılacaktır. Zafer Partisi’nin de İYİ Parti’yle ittifak yapması durumunda Eskişehir’den bir milletvekili çıkartma umudu olacaktır.
Özetle 7’inci milletvekili Eskişehir siyasetine ilaç gibi gelecektir.

Saray tasarruf yapsın

Eskişehirliler 9 liradan aldıkları simidi, bundan sonra 12 liraya alacak. Söz konusu zamdan dolayı kimsenin fırıncıları suçlamaya hakkı yok. Fırıncılar çok zor bir iş yapıyorlar ve haklarını istiyorlar. Şimdi sırf AK Parti’ye toz kondurmak istemeyen birileri çıkmış, sosyal medya üzerinden fırıncıları “Fırsatçı” olmakla suçluyor. 
Bugün Türkiye’de akıl almaz bir ekonomik kriz yaşanıyorsa, bunun sebebi Saray’dır. Eğer ki Saray tasarruf yapmaya başlarsa, zaten garibanların daha fazla tasarruf yapmasına da gerek kalmaz.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi