saat FLAŞ HABER

Arabasında Bulunmayanlar Yandı: Cezası 32 Bin TL! Otomobil Sahipleri Dikkat!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Arabasında Bulunmayanlar Yandı: Cezası 32 Bin TL! Otomobil Sahipleri Dikkat!
A
a

1 Ocak itibariyle, araçlarda sahte plaka kullanımını önlemek için yeni bir QR kod sistemi uygulamaya konuldu. Bu yeni düzenlemeye uymayanlar 32.000 TL'ye kadar para cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

Sütiş Eskişehir

Bu yeni tedbirin temel amacı Türkiye'de trafik güvenliğini ve düzenini iyileştirmektir. QR kod sistemi, kolluk kuvvetlerinin araç ve sürücü bilgilerine erişimini kolaylaştıracak ve sonuçta sahte plaka kullanımını önleyecektir. Bu yeni kural, yeni yılın başlangıcından sonra tescil edilen tüm plakalar için geçerlidir. QR kodu, aracın üretim yeri ve tarihi gibi önemli ayrıntılar sağlayan 12 haneli bir seri numarası içerecektir.

California'da Yasal Hale Getirildi!

Amerika Birleşik Devletleri de benzer bir dijital plaka sistemini Kaliforniya'da uygulamaya koymuş ve 2018'deki sınırlı bir test çalışmasının ardından 2022'de yasal hale gelmiştir.

Cezası 32 bin TL

Bu yeni düzenlemeye uyulması büyük önem taşımakta olup, aksi takdirde ciddi cezalar söz konusu olabilecektir. Bir plakanın okunabilirliğini değiştirmek veya engellemek 2.647 TL para cezası ile sonuçlanabilirken, sahte plaka kullanmak 32.170 TL'ye kadar para cezasına yol açabilir.

En Büyük Avantaj Güvenlik!

Uzmanlar ve otomobil bayileri bu yeni önlemi, özellikle de geliştirilmiş güvenlik özellikleri nedeniyle övdü. Oto Ekspertiz Genel Koordinatörü Alperen Temizyürek, QR kod sisteminin faydalarını vurgulayarak güvenlik kontrollerini önemli ölçüde iyileştireceğini belirtti.

Galerici Mutlu Saygın, QR kodlu plakaların ilk partisini henüz bastıklarını gururla duyurdu. Kısa bir süre önce yabancı plakalı yeni bir araç aldıklarını ve yetkililerden yeni bir plaka almaları gerektiğini paylaştı. Süreç çok kolaydı ve yeni plakayı sadece 15 dakika içinde aldılar. Yenilikçi QR kod teknolojisi sayesinde polis ve diğer ilgili taraflar araç ve sahibi hakkındaki hayati bilgilere kolayca erişebiliyor. Bu da hiç kuşkusuz ilgili herkes için işleri daha kolay ve verimli hale getirecektir, dedi.

Yeni Nesil Apple CarPlay Geliyor!

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi