Yolculara yüz taraması

Fotoğraf daha sonra vize ve pasaport başvuruları ile karşılaştırılarak bir eşleşme yapılıyor. Daha sonra bir çıkış kaydı oluşturuluyor. Fotoğraf herhangi bir belgeyle eşleşmez ise, kişi daha detaylı olarak inceleniyor.

28 Nisan 2019 10:09
A
a
Sütiş Eskişehir
ABD Gümrük ve Sınır Koruma Birimi (CBP), yüz tanıma teknolojisini ABD’den ayrılan her ticari uçuşta kullanma kararı aldı. ABD'de şu anda 15 havalimanında kullanılan yüz taraması, ABD Gümrük ve Sınır Koruma Birimi (CBP)'nin aldığı karar ile artık tüm havalimanlarında kullanılacak. Şu anda yüz tanıma teknolojisi ABD’deki 15 havalimanında kullanılıyor. Sistem, havalimanının giden yolcu kapısına yaklaşan kişilerin fotoğrafının çekilmesi ile devreye giriyor. Fotoğraf daha sonra vize ve pasaport başvuruları ile karşılaştırılarak bir eşleşme yapılıyor. Daha sonra bir çıkış kaydı oluşturuluyor. Fotoğraf herhangi bir belgeyle eşleşmez ise, kişi daha detaylı olarak inceleniyor.

Düşüncemiz dillendi

Bilim insanları, düşünceleri okuyarak söze döken ve yapay zekayla çalışan bir cihaz geliştirdi. California Üniversitesinden bir ekibin geliştirdiği deneysel beyin şifre çözücü, deneklerin beyinlerinden alınan sinyal kayıtlarını, yapay zeka, otomatik öğrenme ve konuşma sentezleyici ile birleştirdi. Bu işlem için düşünceleri sözlü biçimde ifade etmeyi sağlayan kasları kontrol etmek amacıyla üretilen dürtülerden faydalandığı belirtildi. İlk aşamada normal konuşabilen 5 gönüllünün beyinlerine elektrotlar yerleştirdi. Denekler, onlarca test cümlesini okurken, uzmanlar, dudaklar, çene, dil ve gırtlakta sesi sözcüklere dönüştüren yüzden fazla kasa gönderilen nöral dürtüyü kayda aldı. İkinci aşamada, sinyalleri, kas hareketleri veri tabanıyla eşleştirebilen yapay zeka sistemi yardımıyla beyin sinyalleri sesli konuşmaya dönüştürüldü. Elde edilen sentezlenmiş konuşmada, dakikada 150 kelime ve yaklaşık yüzde 70 doğruluk payıyla cümleler türetildiği vurgulandı.

Instagram tutkunu şempanze

ABD’de hayvan eğitmenliği yapan Mike Holston adlı sosyal medya fenomeni, paylaştığı şempanze videosu ile interneti salladı. Çok sayıda vahşi hayvanla yakın temas kurarak onlarla oyunlar oynayan Holston, bu kez de bir şempanzenin akıllı telefonla instagram’da dolaştığı görüntüyü paylaştı. Dünyadaki ekosistemi koruma ve hayvan sevgisi mesajı veren Holston’un paylaştığı görüntü kısa sürede sosyal medyada gündem oldu ve çok sayıda kişi tarafından beğenildi, paylaşıldı.

Online cuma hutbesi

İki girişimci tarafından geliştirilen mikrofonlu prompter, camilerde kullanılmaya başlayacak. İmamların cuma namazı hutbelerini kağıt, tablet veya cep telefonlarından okumasının önüne geçen Akıllı Hitabet cihazı, imamla cemaat arasında iletişimi güçlendirirken, aynı zamanda müftülüklere de hutbenin okunup okunmadığı bilgisini aktaracak. Söz konusu ürün, İstanbul Kartal'da bulunan Zeytinlik Ulu Camii'nde 6 aydır test ediliyor.
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi