Vatandaş avucunu yaladı

Her sabah yeni güne zam haberleriyle uyanıyoruz. Ancak bu zamlar söz konusu işçi olunca yılda bir yapılıyor. Yıl başında 17 bin 2 lira olarak açıklanan asgari ücret, şu anda hiçbir işe yaramıyor.

4 Temmuz 2024 09:12
A
a
Sütiş Eskişehir
Her sabah yeni güne zam haberleriyle uyanıyoruz. Ancak bu zamlar söz konusu işçi olunca yılda bir yapılıyor. Yıl başında 17 bin 2 lira olarak açıklanan asgari ücret, şu anda hiçbir işe yaramıyor. Memur ve emekliler biraz daha şanslı. Kanunlar gereği hükûmet kendi memuruna ve emeklisine enflasyon farkını vermek zorunda. Ancak enflasyonun kaç olduğunu TÜİK açıklayınca, burada da adalet sağlanamıyor. 
Son olarak memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 19,3 oranında zam yapıldı. SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin ise maaşları enflasyon oranı olan yüzde 24,73 oranında artırıldı.
En fanatik AK Partililer bile 6 aylık enflasyonun yüzde 19,3 olduğunu söyleyemez. Hani “Almanya bizi kıskanıyormuş” veya “Sığınmacı sorunu muhalefet yüzündenmiş” diyenler var ya… İşte onlar bile 6 aylık enflasyonun yüzde 19,3 olduğunu söyleyemez. Belki utanmadan “Sığınmacıları başımıza muhalefet bela etti” diyebilirler. Ama onlar bile bu enflasyon oranını savunamazlar.
Netice itibarıyla AK Müteahhitler zevk-ü sefa içinde yaşasınlar, İstanbul Boğazına karşı viski kadehlerini tokuşturmaya devam etsinler diye memur ve emekli hüsrana uğradı.
Üstelik işçiler yüzde 19,3 olan sahte bir zam bile alamadılar. Kelimenin tam anlamıyla avuçlarını yaladılar.

Yıldız üretemeyen takım

Resmi Gazetede yayımlanan kararla Sağlık Bakanlığı'na Fahrettin Koca yerine İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na ise Mehmet Özhaseki yerine Murat Kurum atandı.
Bilindiği gibi Murat Kurum, İstanbul Büyükşehir seçimlerinde sağlam bir hezimet yaşamıştı. Kamuoyu olarak Kurum’u iki kelimeyi bir araya getiremeyen bir kişi olarak tanıdık. Görevden alınan Özhaseki de Ankara’da Mansur Yavaş karşısında sağlam bir yenilgi almıştı. Ancak yine de eski ve başarılı bir politikacıydı.
Fahrettin Koca’ya gelince…
İçimden bir ses, Fahrettin Koca’nın 7 kuşak torunlarına yetecek kadar para kazandığını söylüyor. Dolayısıyla ayrılışına üzülmedim. Ahirette başına ne gelir bilmem. Ancak dünyalığını yapmıştır. Yerine atanan Kemal Memişoğlu’nu ise kimse tanımıyor.
AK Parti yıldız futbolcu üretemeyen bir futbol takımına benziyor. Partide Tayyip Erdoğan hariç karizmatik tek bir isim kalmadı. Oysa ki yıldız futbolcusu olmayan takımlar şampiyon olamaz. AK Parti’deki gerilemenin en önemli nedenlerinden biri de bu sanırım; yıldız isim üretemiyorlar…


 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi