Uyuşturucu çetesine operasyon: 4 firari yakalandı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Uyuşturucu çetesine operasyon: 4 firari yakalandı!
A
a

Uluslararası uyuşturucu ticareti yapan organize suç örgütüne yönelik Haziran ayında gerçekleştirilen operasyonda, firar eden çetenin 4 kaçak üyesi daha yakalandı. Yakalananlar arasında, çete lideri Mert Orhan Ü.'nün sağ kolu Servet S. de bulunuyor.

Sütiş Eskişehir
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 7 Haziran'da İstanbul merkezli 12 ilde “Kuyu-4” operasyonunu düzenleyerek Mert Orhan Ü. dahil olmak üzere 62 şüpheliyi yakalamıştı. Bu operasyonda, uluslararası uyuşturucu ticareti yapan ve bağlantılı 4 organize suç örgütünün liderleri arasında yer alan Mert Orhan Ü., İbrahim K., Aydın R. ve Recep Ö. da yakalanmıştı. Firari olan kişilere yönelik sürdürülen yeni çalışmalarda ise Servet S.'nin Beykoz'daki bir çiftlik evinde saklandığı belirlendi.

Polis, Servet S.'nin uluslararası uyuşturucu ticareti çerçevesinde Türkiye'nin çeşitli şehirlerine kokain ve skunk dağıtımını organize ettiğini ve suç örgütü adına silahlı eylemlere katıldığını tespit etti. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından düzenlenen operasyonda, Servet S. ile birlikte Hasan O., Mehmet T. ve Anıl K. gözaltına alındı. Çiftlik evinde yapılan aramalarda susturuculu bir otomatik tüfek, iki tabanca, bu silahlara ait 216 mermi ve 5 bin euro ile 9 bin 600 lira para ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne götürüldü. 7 Haziran’daki ilk operasyonda ise toplam değeri 11 milyar lirayı bulan 200 taşınmaz mal varlığı, 85 motorlu araç ve 30 şirkete ait ortaklık payları ile şüphelilerin tüm bankacılık varlıklarına el konulmuştu.
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi