Tuğba Şenoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında? Tuğba Şenoğlu hangi takımda oynuyor?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Tuğba Şenoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında? Tuğba Şenoğlu hangi takımda oynuyor?
A
a

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı kazanan Filenin Sultanları'ndan Tuğba Şenoğlu son anda Voleybol Milli Takımı'ndan çıkarıldı. Yaşanan bu olayın ardından Tuğba Şenoğlu sosyal medyada sık sık konuşulur oldu. Tuğba Şenoğlu'nun kim olduğu ve hayatı merak ediliyor. Peki Tuğba Şenoğlu kimdir, hangi takımlı, boyu kaç ve kaç yaşında? İşte, Tuğba Şenoğlu hakkında detaylı bilgiler.

Sütiş Eskişehir

Türk voleybolunun genç yeteneklerinden biri olarak öne çıkan Tuğba Şenoğlu'nun yaşamı son günlerde sosyal medyada çok merak edilir oldu. Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları ile adı gündeme gelen Tuğba Şenoğlu kimdir, kaç yaşında, boyu kaç, milli takımdan neden ayrıldı gibi soruların yanıtlarını bulabilirsiniz.

Tuğba Şenoğlu Kimdir?

1998 yılında Tarsus'ta dünyaya gelen Şenoğlu, voleybola 10 yaşında başlamış ve kısa sürede yeteneğiyle dikkat çekmeyi başarmıştır. 1.84 boyunda olan yıldız oyuncu VakıfBank altyapısında oynadığı dönemde Yıldız ve Genç Türkiye Şampiyonlukları yaşamıştır.

İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü ve Beşiktaş gibi önemli takımlarda da forma giyen Şenoğlu, uluslararası alanda da adından söz ettirmiştir. 2017'de Türk milli takımında yer alarak 20 Yaş Altı Kadınlar Dünya Voleybol Şampiyonası'nda en iyi smaçör seçilmiştir. Son dönemlerde VakıfBank'a geri dönüş yapmış ve takımında önemli bir oyuncu haline gelmiştir. Ayrıca 2019 Avrupa Üniversiteler Voleybol Şampiyonası'nda İstanbul Aydın Üniversitesi SK takımıyla ikinci olarak büyük bir başarı elde etmiştir. Genç yaşına rağmen kariyerinde önemli adımlar atmıştır.

2020 Yaz Olimpiyatları'nda Türkiye kadın millî voleybol takımı son derece başarılı bir performans sergileyerek elemelerde birinci olmuş ve turnuvayı beşinci sırada bitirmiştir. Bu büyük başarının ardından takımın önemli bir parçası olan isim, 2021-2022 sezonunda Vakıfbank ile birlikte çalışmaya başlamıştır. Takımıyla bir sezon boyunca elde edilebilecek tüm kupalara uzanan bir zafer serüveni yaşayan sporcu, 5 şampiyonluk kazanarak olağanüstü bir performans sergilemiştir. Ancak sezonun sonunda takımdan ayrılmış ve yeni bir maceraya atılmıştır.

Tuğba Şenoğlu Milli Takımdan Neden Ayrıldı?

Tuğba Şenoğlu, İkin Aydın'ın sakatlığının bitmesiyle birlikte Voleybol Milli Takımı'ndan ayrılmıştır.

 

 

 

Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi