Ticaret Bakanlığı’ndan aldatıcı reklamlara rekor ceza kesildi!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Ticaret Bakanlığı’ndan aldatıcı reklamlara rekor ceza kesildi!
A
a

Ticaret Bakanlığı, Reklam Kurulu'nun 8 Ekim'de gerçekleştirdiği toplantıda tüketicileri yanıltan reklamlar ve haksız ticari uygulamalar üzerine yaptığı denetimlerin sonuçlarını açıkladı. Toplam 202 dosyadan 185'inin mevzuata aykırı bulunmasıyla birlikte, önemli idari para cezaları ve erişim engellemeleri gerçekleştirildi. İşte detaylar.

Sütiş Eskişehir

Ticaret Bakanlığı, Reklam Kurulu'nun 8 Ekim'de yaptığı toplantının sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Toplantıda, tüketicileri yanıltan ve bilgi eksikliklerini istismar eden reklamlar ile haksız ticari uygulamalar ele alındı.

Bu toplantıda incelenen 202 dosyadan 185'inin mevzuata aykırı olduğu belirlendi. Bu kapsamda, söz konusu reklamlara durdurma cezası ile birlikte toplam 16 milyon 865 bin 937 lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca, internet ortamındaki yasaya aykırı reklamlara dair 71 dosyada erişim engelleme kararı alındı.

Yılın 10 ayında toplam 1542 dosya üzerinde inceleme yapıldığı ve 1358 dosyada aldatıcı reklam veya haksız ticari uygulama tespit edildiği ifade edildi. Bu durumlar için toplamda 204 milyon 322 bin 410 lira idari para cezası uygulandı.

Açıklamada, alkollü içki reklamlarının yasak olduğuna vurgu yapılarak, sosyal medya platformlarında bu kurallara aykırı içeriklerin paylaşıldığı tespit edildi. Ticaret Bakanlığı, tüketicileri koruma amacıyla benzer aldatıcı reklam ve haksız ticari uygulamalara yönelik denetimlerini sürdüreceğini duyurdu.

Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi