Temu Alışveriş Sitesi Kapandı Mı?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Temu Alışveriş Sitesi Kapandı Mı?
A
a

Temu bu yılın başlarında Türkiye'de çok popüler olmuş bir çevrimiçi alışveriş sitesi iken bir anda gündemden düştü. Peki Temu neden eskisi gibi popüler değil, Temu kapandı mı yoksa Temu Türkiye'de yasaklandı mı? 

Sütiş Eskişehir
Temu, Çin'de 2019 yılında kurulmuş bir alışveriş sitesidir. Çin merkezli olan alışveriş sitesi giyim, elektronik, ev eşyaları, aksesuarlar gibi çeşitli kategorilerde uygun fiyatlı ürünler sunar ve geniş ürün yelpazesini dünyanın birçok yerine gönderir. Türkiye'de fiziki olarak faaliyet göstermeyen Temu, Temu uygulamasından ya da temu.com adlı e-ticaret sitesinden Türk kullanıcılara hizmet vermektedir. 

Temu alışveriş sitesi, doğrudan üreticilerden ve tedarikçilerden tüketicilere ürün sunarak aracıları ortadan kaldırmayı hedefleyerek ürünleri daha uygun fiyatlarla sunabilmektedir. Temu, genellikle indirimler, promosyonlar ve ücretsiz kargo gibi avantajlar sağlar.  Bu sebeplerle Türkiye'deki yerel birçok siteden ve satıcıdan daha uygun fiyatlara ürün sattığı için Temu Türkiye'de de büyük ilgi gördü. Global çapta faaliyet gösteren Temu özellikle Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa pazarlarına da hizmet vermektedir.

Temu Türkiye'de yasaklandı mı ya da kapandı mı? 

Temu 2024 yılının başlarında Türkiye'de de popülerliği artmıştır. Sosyal medyanın da gücüyle her geçen gün müşteri ağını genişleten Temu bir süre sonra Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın dikkatini çekmiştir. Bir başka online alışveriş sitesi olan Amazon'un da yurt dışından uygun fiyata alışveriş yapma imkanı sunması sosyal medyada yayılınca yeni bir vergi kalemi arayan bakanlık harekete geçti.  Resmi Gazete'de yayımlanan kararla  Temu, Amazon ve AliExpress gibi çevimiçi alışveriş sitelerinden yapılan alışverişlere büyük kısıtlamalar getirildi ve vergi zamları geldi. Karara göre 150 Euro olan harcama limiti tam 5 kat düşürülerek 30 Euro'ya indi. Avrupa'dan yapılacak alışverişte vergiler yüzde 30, Avrupa dışı ülkelerden yapılan alışverişte ise vergi oranı yüzde 60'a yükseltildi. Böylece Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın aldığı kararla hem alışveriş limiti düşürülen hem de vergi oranı yüzde 60 'a çıkarılan Temu bir değil iki darbe birden almış oldu ve Türkiye'deki kullanıcılar arasındaki çekiciliğini kaybetmiş oldu.

Özetle Temu Türkiye'de yasaklanmadı ya da kapanmadı ama bakanlığın aldığı bu kararla popülaritesini yitirdi ve artık adını daha az duyar olduk.
Kaynak : Duhan Berk Ötsukarcı
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi