Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan hileli ürünlere karşı sert önlem

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan hileli ürünlere karşı sert önlem
A
a

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliğini artırmak ve tüketicileri korumak amacıyla gıda hileleriyle mücadelede önemli bir adım atarak, hile yapan işletmelerin isimlerini anlık olarak açıklayacağını duyurdu. Bu yeni uygulama, vatandaşların sağlıklı gıda tüketimini teşvik ederken, gıda sektöründe daha fazla şeffaflık sağlamayı amaçlıyor.

Sütiş Eskişehir

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda hileleriyle mücadelede kararlı bir adım atarak, gıda güvenliğini tehdit eden işletmelerin isimlerini anlık olarak açıklayacağını duyurdu. Bu yeni uygulama, vatandaşların sağlığını korumayı ve güvenilir gıda tüketimini teşvik etmeyi amaçlıyor.

Gıda Hileleriyle Mücadelede İlk Adım

2 Ekim 2024 tarihinde açıklanan 'Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar' listesinde, özellikle 'Et ve Et Ürünleri' kategorisinde yer alan hileli ürünler dikkat çekti. Bu listede, tek tırnaklı hayvan etinin uygunsuz bulunması nedeniyle bazı firmalar ve ürünler tespit edildi. İslam dinine göre, tek tırnaklı hayvanların etinin tüketilmesi uygun görülmemektedir.

Tek Tırnaklı Hayvanlar

Tek tırnaklı hayvanlar, sindirim sistemi özellikleri bakımından çift tırnaklılardan farklılık gösterir. Bu hayvanlar, yedikleri bitkileri midelerinde değil bağırsaklarında sindirirler. Tek tırnaklı hayvanlar arasında at, eşek, katır, domuz ve zebra yer almaktadır. Özellikle domuz eti, İslami kurallara göre yasaklı olduğundan, bu etlerin gıda ürünlerinde kullanılması kabul edilemez.

Tek tırnaklı hayvanlar şunlardır:

  • At
  • Eşek
  • Katır
  • Domuz
  • Zebra

Gıda Güvenliği ve Tüketici Bilinci

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın bu yeni uygulaması, gıda sektöründe daha fazla şeffaflık sağlarken, tüketicilerin bilinçli seçimler yapmalarına da yardımcı olacak. Gıda hilelerinin önüne geçmek ve sağlıklı gıda tüketimini artırmak adına atılan bu adım, aynı zamanda gıda üreticilerinin de daha dikkatli olmalarını teşvik edecektir.

Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi