Ötanazi nasıl yazılır? TDK güncel yazım kılavuzuna göre ötanazi mi, ötenazi mi?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Ötanazi nasıl yazılır? TDK güncel yazım kılavuzuna göre ötanazi mi, ötenazi mi?
A
a

Türkçe'de çok sayıda kelime, söyleyiş ve yazılış biçimleri arasındaki farklılıklar nedeniyle genellikle yanlış yazılmaktadır. Bu kelimelerden biri de ‘ötanazi’dir. Son günlerde çok duyduğumuz bir kelime olan ötanazinin yazılışı ötanazi mi, ötenazi mi? TDK'ya göre anlamı ve doğru kullanımı ile ilgili merak ettiğiniz tüm detaylar haberimizde...

Sütiş Eskişehir
Türkçe dilinde sıkça karşılaşılan kelimeler arasında olan ötanazi kelimesi, bazen yanlış yazılıyor olabilir.  Ötanazi kelimesi, hastanın acı çekmesini önlemek amacıyla yapılacak olan tıbbi müdahaleyi ifade eder. Dolayısıyla bu konuda TDK'nin önerdiği doğru yazım şekli merak edilmektedir. Bu makalede ötanazi nasıl yazılır, ötanazi nedir gibi bilgileri bulabilirsiniz.

Türkçe'de sıkça kullanılan kelimelerin doğru yazılış biçimleri ve anlamları üzerinde yapılan sorgulamalar arasında ‘ötanazi’ kelimesi de yer alır. Ötanazi terimi, bir kişinin kendi isteği veya bir başkasının kararıyla yaşamının sonlandırılmasını ifade eder. Bu nedenle, ötanazi kelimesinin doğru kullanımı ve yazımı önemlidir. 

Ötenazi mi ötanazi mi?

Türk Dil Kurumu'nun güncel yazım kılavuzuna göre, ötanazi kelimesi 'ötenazi' olarak değil, 'ötanazi' şeklinde yazılmalıdır. Ötenazi şeklinde yazım ise yanlıştır ve doğru kullanımı ötanazi terimidir. Örneğin, "Dünya’da birçok ülkede ötanazi hakkı bulunmuyor" cümlesiyle, ötanazi kavramının toplumsal ve hukuki bağlamda ele alınması da mümkündür. Bu bağlamda, ötanazi konusu tartışmalı bir konu olmakla birlikte, Türk Dil Kurumu'nun belirlediği doğru yazımı ve kullanımını dikkate almak gerekmektedir.

Ötanazi Nedir? Sokak Hayvanları Yasasından Çıkarıldı Mı ? Hangi Ülkelerde Yasal ve Hayvanlarda Ötenazi Ne Zaman Uygulanır?
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi