Merkez Bankası'ndan faiz kararı: İşte dolardaki son durum

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Merkez Bankası'ndan faiz kararı: İşte dolardaki son durum
A
a

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizini yüzde 50'de sabit tutma kararı aldı.

Sütiş Eskişehir

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, politika faizini yüzde 50'de sabit tutma kararını aldı. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında yapılan toplantı, yılın dokuzuncu faiz kararını içermekte. Banka, son beş aydır faizi aynı seviyede koruyor.

Ekonomistlerin çoğunluğu, Merkez Bankası'nın Kasım ayına kadar faizi değiştirmeyeceğini öngörüyordu. Ancak bazı ekonomistler, Ekim'de ilk faiz indiriminin gelebileceğini tahmin ediyor. Diğerleri ise indirimin Kasım, Aralık veya yeni yılın ilk çeyreğinde olacağını düşünüyor.

Faiz kararından sonra dolardaki son durum:

Dolar kuru, TCMB'nin faiz kararı öncesinde 34,11 TL'den işlem görürken, karar sonrası gün içinde en düşük 34,01 TL seviyesine düştü.

Merkez Bankası'nın eylül ayı piyasa katılımcıları anketine göre, katılımcıların yıl sonu dolar/TL kuru beklentisi bir önceki anketteki 37,28 TL'den 37,16 TL'ye geriledi. Bu durum, piyasalardaki belirsizliğin ve ekonomik koşulların etkilerini yansıtmakta. Ekonomistlerin tahminleri, döviz kurlarındaki olası dalgalanmaların ve Merkez Bankası'nın para politikalarının dikkatle izlenmesi gerektiğini gösteriyor.

Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi