Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş ES TV’de katıldığı programda hızlı tren lokomotifi ve set üretiminin mutlaka Eskişehir’de yapılması gerektiğine dikkat çekmişti. Kesikbaş, yıllardır beklenen bu konunun sadece TÜLOMSAŞ’ın değil, Eskişehir’in bir milli davası olduğunu söylemişti.
Kesikbaş yani hızlı tren setlerini yapacak tek kurumun sadece TÜLOMSAŞ olmadığını, organize sanayi bölgesinde bu projeyi hayata geçirebilecek başka firmaların olduğuna da vurgu yaptı diye düşünüyorum.
Kesikbaş’ın bu açıklamasına TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı’dan bir destek beklerken, bir anda Demiryol İş Sendikası tarafından Kesikbaş’a cevap niteliğinde olmasa da bir açıklama yapıldı. Sendika yetkilileri
“Setler TÜLOMSAŞ’ta üretilmeli” çağrısında bulundu. Aradan geçen kısa bir süre sonra İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş, konuya çok farklı yerden müdahil oldu.
Ektaş şöyle bir açıklama yaptı:
“Yenilenmiş Eskişehir’i kurabilmek için acil olarak cesaretle atmamız gereken adımlar vardır. Bu adımlardan biri de TÜLOMSAŞ’ı Organize Sanayi Bölgesi’ne taşımak ve ortaya çıkacak 500 bin metrekare alanı halkımızın hizmetine kazandırmaktır”
Ektaş daha sonra TÜLOMSAŞ’ın taşınmasının ardından
500 bin metrekarelik gibi devasa bir alana neler yapılabileceğini sıralıyor:
Yeni Yaşam alanları, Meydanlar, Kültür Merkezleri…
Ektaş bir de kentin trafik sorununun çözüleceğini de iddia ediyor.
Ektaş’ın ki bir öneridir, yerel siyasetin gerekliliğidir buna itiraz yok.
Ancak Hızlı Tren setlerinin Eskişehir’de üretilmesinin istenmesinden, konunun nasıl TÜLOMSAŞ’ın taşınmasına kadar geldiğini anlamış değilim.
TÜLOMSAŞ’ın taşınmasını isteyen birilerinin nabız yokladığı kesin.
Olacak o kadar paha biçilemez bir arazi!
Ektaş’ın açıklamasından anladığım kadarıyla TÜLOMSAŞ’ın yapısına da çok hakim.
Şehre kazandırılacak yeni bir yaşam alanını herkes ister ancak 500 bin metrekareden bahsediyoruz!
Millet Bahçesi örneği hemen yanı başımızda… Taze taze duruyor. Yıllardır Eskişehirliler bir meydan bekliyordu. Şimdi Millet Bahçesi için adım atıldı.
Atatürk eski stadyumunun yerine yapılacak olan Millet Bahçesi
52 bin 270 metrekareyi kapsayacak…
52 bin 270 metrekarelik alan için yıllardır bekleyen Eskişehir, TÜLOMSAŞ’ın
500 bin metrekarelik alanı için
kaç yıl bekler ?
Sorum çok açık!
Benim matematiğim yetmez…
Hesabını yapabilen biri olursa bana da bir zahmet anlatsın!
SORUYORUM
Seyyar Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ali Safa Şen esnafın kepenk kapattığını söylemiş. Şen esnaf için yeni bir düzenleme yapılmasını istemiş. Merak ediyorum esnafın yüzü ne zaman gülecek?
BİR FOTOĞRAF BİN HİKAYE
Tepebaşı Belediyesi, ETO ve Corelli firması ortaklığında hayata geçirilen “Konuk Pedal” projesi kapsamında 35 otele 70 bisiklet dağıtıldı. Törende Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve ETO Başkanı Metin Güler bisiklete binerek herkese örnek oldu. Dileğimiz bisiklet kullanımının daha da artması.
Artık futbolu konuşalım
Eskişehirspor Başkanı Osman Taş ES TV ekranlarında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Taş kulüpteki krizlerin yavaş yavaş çözüldüğünü aktararak, adeta taraftarın içine su serpti. Evet Eskişehirspor’u kolay bir sezon beklemiyor, puan silmeler, FİFA dosyaları, alacaklılar, icra dosyaları gibi gibi… Artık efsane taraftar da bu durumdan sıkıldı. Eskişehirspor taraftarı bu yıl sadece ve sadece futbolu konuşmak ve izlemek istiyor…
BİRSEN’DEN PROJEYE DESTEK
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edilen Porsuk-1 ve Porsuk-2 Kentsel Dönüşüm Projesi’ni değerlendirdi ve projenin Eskişehir’e çok büyük bir katkı sunacağını söyledi. Yani Büyükşehir’in projesine binlerce esnafın temsilcisi olan Birsen’in tam destek verdiğini söyleyebiliriz. Bu sevindirici bir durum çünkü Birsen’i Büyükşehir Belediyesi’ne karşı gösterdiği sert çıkışlarla tanıyoruz. Birsen Büyükşehir’e destek veriyor ama bir de ekliyor: “Proje acilen hayata geçmeli.”