Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun Silivri Zindanına atılmasından sonra, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanacağına ilişkin pek çok iddia atılmıştı.
Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun Silivri Zindanına atılmasından sonra, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanacağına ilişkin pek çok iddia atılmıştı. Herhangi bir belediyeye kayyum atanması için, o belediye başkanının terör örgütüyle bağlantısının olması lazım. Belediye Başkanları suç işleyebilir veya görev başındayken ölebilirler. Bu durumda o il veya ilçenin seçilmiş belediye meclisi toplanır ve içlerinden bir kişiyi belediye başkanı olarak seçerler.
Söz konusu İstanbul olunca belediyenin AK Parti’ye geçmesi imkansız. Çünkü CHP, Büyükşehir Meclisinde bir hayli kuvvetli. Dolayısıyla AK Parti’nin İBB’yi alabilme ihtimali yok.
Tabii İmamoğlu terörist olarak ilan edilirse durum değişir. O zaman Saray uygun gördüğü bir kişiyi İstanbul Belediyesi’ne gönderir, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi de işlevsizleşir.
Ancak görünen o ki bu kayyum işi ertelenmiş durumda. Çünkü 19 Mart Operasyonundan sonra Türkiye’nin ekonomisi saatler içinde çöktü. Bunun üzerine bir de kayyum atanması, ekonomiyi hepten berbat bir duruma getirebilir. Dolayısıyla önümüzdeki 3 – 4 ay içinde kayyum atanacağını zannetmiyorum.
Tabii burası Türkiye, yoğurdu üfleyerek yemek lazım. Bu ülkede kesin olan bir şey varsa, o da hiçbir şeyin kesin olmadığıdır.
Gazeteciler engelleniyor
Cumhurbaşkanı adayı İmamoğlu’nun Silivri zindanına atılmasıyla birlikte, ülke genelinde eylemler başladı. Gazeteciler de doğal olarak bu eylemleri haber yapmak istiyor. Ancak ülke genelinde gazetecilerin engellendiğini görüyoruz.
Maalesef Eskişehir’de de gazeteciler engelleniyor. Son olarak Anadolu Üniversitesi’ndeki eylemleri haber yapmak isteyen gazetecilerin kampüse alınmadığını öğrendik.
Bu karar Anadolu Üniversitesi’nin aldığı bir karardır. Söz konusu kararın kabul edilebilir bir yönü bulunmuyor. Bir iletişimci olan Rektör Profesör Yusuf Adıgüzel’in aldığı kararı gözden geçirmesi lazım.