Dünya Çevre Günü dolayısıyla dün ve bugün kentin belediyeleri ve sivil toplum kuruluşları, odalar sendikalar açıklamalar yaparak çevre bilinci aşılamaya devam etti.
- Dünya Çevre Günü dolayısıyla dün ve bugün kentin belediyeleri ve sivil toplum kuruluşları, odalar sendikalar açıklamalar yaparak çevre bilinci aşılamaya devam etti. Kurumlar çevreye sahip çıktıklarını yaptıkları çalışmalarla kamuoyuna anlatıyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hikmet Çelik de Eskişehir halkının 103 bin 846 ton atığı ekonomiye geri kazandırdığını vurguladı. Çelik bu sayede 966 bin 36 adet ağacın da kesilmekten kurtarıldığını ifade etti. Çelik’in verdiği rakamlar gerçekten yüz gülümsetici. Çelik ayrıca Eskişehir’de sıfır atığın hayatımızda olduğuna da dikkat çekti.
- Ancak Eskişehir’de böyle olumlu gelişmeler yaşanırken, İhlas Haber Ajansı tarafından servis edilen bir haber gerçekten çevre gününe yakışmayan manzaraları gözler önüne serdi.
- Kent merkezindeki bazı alanlara ve çevrede bulunan ormanlık arazilere gelişigüzel atılan çöpler objektiflere yansıdı. Doğaya ciddi zararlar verdiği bilinen başta plastik atıklar olmak üzere; cam şişeler, tenekeler ve molozlar vatandaşları tedirgin ettiği ifade edildi.
- Çevreye gelişigüzel atılan çöplerin önlenmesi için acilen bir proje geliştirilmesi gerekiyor. Duyarsız vatandaşlara yetkililer tarafından kısmen cezai işlem uygulansa da ne yazık ki atıkların önüne geçilemiyor… Çevre bilincinin oluşturulması için somut adımlar atılarak çevre katliamına artık bir son verilmeli… Bu sorunun önüne geçilmediği takdirde ne yazık ki çevrenin kurtarılması için harcanan onlarca emek boşa gidecek… Bir taraftan güzel şeyler yaparken, bir taraftan da bozulmasına izin vermemeliyiz…