Bilindiği üzere Sivrihisar’ın Kaymaz Mahallesi’nde yapımına başlanan Siyanür Atık Barajı bölge halkı tarafından tepki ile karşılanmıştı. CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, CHP’nin il yöneticilerinin yanı sıra Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, sivil toplum kuruluşu temsilcileri kısacası herkes, Kaymaz’a giderek vatandaşların sorunlarını dinlemişti. Kaymaz halkı sağlığı tehdit eden siyanür atık barajının yapımının bir an önce durdurulmasını isteyerek yetkililere seslendi.
AK Parti İl Teşkilatı da normalleşme sürecine girdiğimiz şu günlerde adeta ilçelere çıkarma yaptı. Özellikle AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan ve ekibi, kırsala giderek vatandaşların derdine derman olmaya başladı.
Şimdi gözler AK Parti’de… Akıllarda şu soru var:
Halkın sorunlarıyla yakından ilgilenen Zihni Çalışkan’ın yanı sıra, kırsal bölgelerde önemli çalışmalara imza atan Milletvekili Emine Nur Günay, Kaymaz halkının “zehir barajı isyanına” çözüm bulacak mı?
Yoksa Alpu Ovası’na yapılması planlanan Kömürlü Termik Santral olayında olduğu gibi sessiz kalmayı mı tercih edecekler?
Günay ve Çalışkan’ın Kaymaz’a gideceğinden şüphem yok, çünkü Kaymaz halkı bu iki isimden yüzleri gülümsetecek bir haber bekliyor!
Not: “AK Parti’den neden sadece Günay ve Çalışkan’ın isimlerini öne çıkardın? Diğer vekilleri ve başkanları neden yazmadın?” sözlerinizi duyar gibiyim. Kusura bakmayın sahada, vatandaşlarla iç içe olan ve çalışanlar daima dikkat çeker! Ben gördüğümü yazıyorum.
SORUYORUM
Koronavirüs salgını nedeniyle mart ayından bu yana geçen 3 aylık sürede, kepenk kapatan ve borç batağına giren esnafın sorunları için kesin çözüm bulan var mı?
BİR FOTOĞRAF BİN HİKAYE
Tepebaşı Belediyesi’nin yerel üretime ve kadınlara verilen destekler kapsamında uygulamaya koyduğu ve haftanın iki günü
Eskişehirliler ile buluşan Kadın Üretici Ürün Satış Noktası yeniden hizmet vermeye başladı. Ekonomik sıkıntıların yaşandığı şu günlerde belediyenin bu hizmeti tüm kadınların yüzünü güldürüyor…
Akademisyenler çim biçmesin!
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi tarafından 2 Haziran tarihinde üniversitenin web sitesinde yayınlanan ilanla fakültelere toplamda 40 akademisyen alınacağı duyuruldu. İlanın yayınlanmasıyla birlikte sosyal medyada tartışma konuları başladı. Özellikle Ziraat Fakültesi üzerinden… İddialar Ziraat Fakültesi’nde faal olmayan bölümlere öğretim üyesi alınacağı yönünde… Bir başka iddia da bazı bölümlerde aranan niteliklerin kişiye özel olduğu… Tepkilerin asıl nedeni ise ihtiyaç duyulan bölümlerde kadro bekleyen öğretim üyelerinin yerine, faal olmayan bölümlere kadro açılmasına… Ziraat Fakültesi’nin daha önceki dönemlerde uzun yıllar kadro sıkıntısı yaşadığı gerçek. Bu nedenle fakültenin öğrenci alamadığı, daha sonra fakültenin hizmet vermeye başladığı, fakat bu kez de birçok bölümün açılmadığı biliniyordu. Hatta fakülte dekanın da çimleri biçtiği hikayesi de sürekli anlatılır. Faal olmayan bölümlere öğretim üyesi alınıyorsa yeni eğitim yılında mutlaka bu bölümler hizmete başlayacaktır. Yoksa alınacak akademisyenler faal olmayan bölümde çimleri biçecek değil ya!
Bizi artık kimse tutamaz :)
65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması getirilmişti. Sadece hafta 1 gün dışarı çıkmalarına izin veriliyordu. Ancak yaşlı kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımız bir hayli bunalmış olacak ki artık evde durmak istemiyordu. Normalleşme süreciyle birlikte yaşlılar artık her gün sokağa çıkabiliyor. Yasağın kaldırılmasıyla birlikte ilk haber verdiğim kişi anneannem oldu. Anneannem ve dedem gezmeyi seven ayrılmaz ikilidir… Yasağın kalkmasını dört gözle bekliyorlardı. Telefon ederek dedim ki
“Anneanne hadi gözünüz aydın yasak kalktı” anneannemin cevabı oldukça netti ve beni bir hayli güldürdü:
“Çok mutluyuz. Bizi artık kimse tutamaz” Aman sosyal mesafeye dikkat!