KYK yurt başvuruları açıldı: İşte 2024-2025 KYK yurt ücretleri ve başvuru şartları

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç KYK yurt başvuruları açıldı: İşte 2024-2025 KYK yurt ücretleri ve başvuru şartları
A
a

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yükseköğrenim gören öğrenciler için 2024-2025 eğitim öğretim yılı KYK yurt başvurularının başladığını duyurdu. Bu yıl, üniversite ve yüksekokul öğrencilerinin konaklama ihtiyaçlarını karşılamak üzere sunulan KYK yurtlarına başvurular, çeşitli avantajlar ve desteklerle öğrencilerin erişimine açıldı. İşte detaylar...

Sütiş Eskişehir

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2024-2025 öğretim yılı için KYK yurt başvurularının başladığını açıkladı. Yükseköğrenim gören öğrenciler, GSB (Gençlik ve Spor Bakanlığı) KYK yurtları için başvuruda bulunabilecek. Başvuru süreci ve gerekli belgeler hakkında daha fazla bilgi almak için KYK'nın resmi web sitesini ziyaret edebilir veya yerel KYK müdürlükleriyle iletişime geçebilirsiniz.

2024-2025 KYK Yurt Ücretleri ve Başvuru Bilgileri 

2024-2025 eğitim yılı için KYK yurt ücretleri ve başvuru detayları öğrenciler tarafından merakla bekleniyor. Güncel ücretler henüz açıklanmadı, ancak önceki dönemlerde KYK yurt ücretleri şu şekildeydi: Tip 1 yurtlar için aylık 345 TL, Tip 2 yurtlar için 405 TL, Tip 3 yurtlar için 480 TL, Tip 5 yurtlar için 510 TL ve Tip 6 yurtlar için 570 TL olarak belirlenmişti.

Başvurular e-Devlet üzerinden yapılabilecek. E-Devlet şifresi olmayan öğrenciler, kimlikleri ile birlikte PTT şubelerine giderek şifre alabilir ya da internet bankacılığı, e-imza, mobil imza veya T.C. kimlik kartı gibi diğer e-Devlet giriş yöntemlerini kullanabilirler.

KYK YURT BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

KYK yurtlarında ücretsiz konaklama hakkı, şehit eşi ve çocukları, gaziler ve gazi çocukları, anne ve babası vefat etmiş 25 yaşını geçmemiş öğrenciler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı yurtlarda lise eğitimini tamamlayanlar ve devlet koruması altında olan öğrenciler için geçerlidir.

Başvurular 20 Ağustos'ta başladı ve 24 Ağustos saat 23.59'da sona erecek. Başvuru sonuçlarının ise eylül ayının ortalarında açıklanması bekleniyor.

Kaynak : İHA
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi