Instagram'a yeni özellik: Cinsel şantaja karşı önlem!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Instagram'a yeni özellik: Cinsel şantaja karşı önlem!
A
a

Instagram, genç kullanıcıları cinsel şantaj dolandırıcılıklarından korumak için yeni güvenlik önlemleri duyurdu. İşte yeni özellikle ilgili detaylar...

Sütiş Eskişehir

Instagram, genç kullanıcılarını cinsel şantaj dolandırıcılıklarından korumak için yeni güvenlik önlemleri sunuyor. Meta, kullanıcıların mesajlardaki geçici görüntülerin ekran görüntüsünü alamayacağı bir teknoloji kullanıyor. Böylece, dolandırıcıların şantaj yapmak için genellikle kullandıkları "Takip Edenler" ve "Takip Edilenler" listelerine erişimi kısıtlanıyor. Ayrıca, dolandırıcı davranışı gösteren hesaplar bu listeleri göremeyecek. Instagram, bu yeni güvenlik özellikleriyle genç kullanıcılarını "sexortion" adı verilen dolandırıcılık yönteminden korumayı hedefliyor.

Instagram, görüntüleri ve videoları doğrudan paylaşmanın Instagram'ın temel özelliğini oluşturduğunu kabul ediyor. Ancak kullanıcıların güvenliği en öncelikli kaygıları. Bu nedenle, ekran görüntülerinin paylaşımını sınırlayacaklar ve kullanıcıların "Bir kez görüntüle" veya "Tekrar oynatmaya izin ver" seçeneklerini kullanmalarına izin vermeyecekler.

Ayrıca, çıplaklık içeren görüntüleri tespit edip bulanıklaştıracak ve kullanıcıları bu tür içeriklerle ilgili risklere karşı uyaracak filtreler de kullanıma sunulacak. Özellikle 18 yaş altı kullanıcılar için bu filtreler varsayılan olarak aktif olacak.

Bunlara ek olarak, Meta, Instagram'da sextortion dolandırıcılığına karşı farkındalık oluşturmak için yeni bir video kampanyası da başlatacak. Bu kampanya, İngiltere, ABD, Kanada ve Avustralya'daki genç ve genç yetişkin kullanıcıların akışlarında yer alacak ve onlara bu dolandırıcılık türünün belirtilerini tanımayı öğretecek.

Son olarak, Instagram, 16 yaşından küçük kullanıcılar için kapsamlı ebeveyn kontrolleri de dahil olmak üzere en ileri güvenlik ayarlarını kullanıma sunacak.

Kaynak : Efe Emre Özbey
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi