Flaş... Ortaokullarda yeni dönem geliyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Flaş... Ortaokullarda yeni dönem geliyor!
A
a

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mesleki ve teknik eğitim liseleri bünyesinde ortaokullar açacaklarını duyurdu. Bakan Tekin, bu adımın nitelikli iş gücü yetiştirilmesine büyük katkı sağlayacağını ve sektörle iş birliği içinde önemli gelişmelere imza atacaklarını belirtti

Sütiş Eskişehir

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Mesleki ve teknik eğitim liseleri bünyesinde ortaokul seviyesinde okullar açıklacak

Tekin, eğitim alanında yapılacak yenilikler hakkında bilgi vererek, mesleki ve teknik eğitim liseleri bünyesinde ortaokul seviyesinde okullar açacaklarını duyurdu. Bu adımın, nitelikli iş gücü yetiştirme hedefi doğrultusunda sektörle iş birliği içinde ciddi adımlar atacaklarını vurguladı.

1. ve 5. sınıfa kayıt süreçlerinde merkezi yerleştirme sistemi devreye girecek

Bakan Tekin, 9 Eylül itibarıyla depremden etkilenen 11 ilde eğitim-öğretim sürecinin sorunsuz bir şekilde başlayacağını ve bu konuda gerekli hazırlıkların tamamlandığını belirtti. Ayrıca, öğrencilerin 1. ve 5. sınıfa kayıt süreçlerinde merkezi yerleştirme sisteminin devreye gireceğini, bu uygulamanın okul müdürlerinin üzerindeki baskıyı azaltacağını ve daha adil bir yerleştirme süreci sağlayacağını ifade etti.

Devamsızlık konusunda af yok!

Özel okulların kitap fiyat politikalarına yönelik denetimlerin sıkılaştırıldığını ve fiyat politikalarında sorunlu olan okullara ağır yaptırımlar uygulanacağını açıklayan Tekin, devamsızlık konusunda herhangi bir af planının bulunmadığını ve öğrencilerin bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

Tekin, sanat, spor ve meslek liselerinde öğrencilerin beceri ve yeteneklerini erken yaşlarda keşfetmelerine yönelik eğitim süreçlerinin de planlanacağını sözlerine ekledi. Bu yeniliklerin, öğrencilere daha kapsamlı ve etkili bir eğitim sunmayı amaçladığını ifade etti.

Kaynak : ANADOLU AJANSI
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi