Fiyatlar pahalı olunca Eskişehirliler rotayı değiştirdi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Fiyatlar pahalı olunca Eskişehirliler rotayı değiştirdi
A
a

Yüksek otel fiyatları Eskişehirlilerin tatil anlayışını köklü bir şekilde değiştirdi. Artan konaklama ücretlerinin etkisiyle, birçok vatandaş tatil planlarını kültür turlarına yönlendirmeye başladı.

Sütiş Eskişehir
Hava sıcaklıklarının düşmesi ve okulların açılmasıyla birlikte, turizm acentaları da yaz sezonunun sonuna geldi. Acenta yetkilileri verimli bir yaz sezonu geçirdiklerini ifade ederken, geçmiş yıllara göre düşüş yaşadıklarını da dile getirdi. Uzun yıllardır turizmde faaliyet gösteren acenta yetkilisi Ozan Koçak, vatandaşların artan fiyatlar karşısında kültür turlarına yöneldiğini dile getirdi. Gelecek yıl için fiyatlarda 2 katı artış beklediklerini belirten Koçak, vatandaşlara erken rezervasyonu tavsiye etti.

GEÇEN YILA GÖRE DÜŞÜŞ VAR

Kültür turlarının otel fiyatlarına göre 3’te 1 oranında düştüğünü dile getiren Koçak, müşteri sayısında düşüş olduğunu belirtti. Koçak, “Yaz sezonu kötü geçti diyemeyiz ama geçen yıla göre düşüş var. Artan otel fiyatları vatandaşın tercihinde belirleyici oldu. Yurt dışındaki gurbetçilerimizden de ciddi manada şikayet aldık. Yurt dışında tatilin daha ucuz ve daha iyi olduğunu söylüyorlar. Biz de kısmen katılıyoruz buna, haklılar. Bu yıl kültür turlarında ciddi manada bir artış vardı. Otellere gidemeyenler bu yıl turları tercih ettiler çünkü arada çok fiyat farkı var. Mesela Karadeniz turu, Güneydoğu turları veya aktiviteli Antalya, Fethiye, Marmaris, Bodrum turumuz var. Otellere kıyasla neredeyse üçte bir fiyata denk geliyor. Bu da ciddi bir maliyet” dedi.

FİYATLAR 2 KATI ARTABİLİR

Kış turizminden büyük beklenti içinde olmadıklarını ifade eden Koçak, erken rezervasyon için vatandaşlara uyarılarda bulundu. Koçak, “Eskişehir de kış turizm beklentimiz çok olmuyor. Standart Uludağ turları olacak, Kapadokya turları olacak, yurt dışı misafirlerimiz için yurt dışı turları olacak. Bu yıl Tayland ve Uzak Doğu turlarımız çok aktif. Umuyoruz ki Uzak Doğu turlarında da bu yıl iyi başarı sağlayacağız. Sahil kesimi içinde önümüzdeki yılın fiyatları yavaş yavaş belli olmaya başladı. Umarız fiyatlar iyi olur ki vatandaş tatile gidebilir. Tabii ekonomiyi bilemiyoruz, fiyatlar dolar ve euroya bağlı ama gelecek yıl fiyatlarda 1 buçuk 2 katı artış bekliyorum. Bu konuda da vatandaşlara erken rezervasyonu tavsiye ediyorum. Yurt dışı, kültür, aktivite turları ve otel turu için şimdiden rezervasyonunu yaptırabilirler aksi halde döviz kurunu bağlı olarak beklenmedik fiyatlarla karşılaşabilirler” diye konuştu.
 
Kaynak : YENİGÜN GAZETESİ MUHABİRİ - SÜMEYRA BALCI
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi