Fazla çalışmaya dayanamayan robot intihar etti!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Fazla çalışmaya dayanamayan robot intihar etti!
A
a

Güney Kore'de bir belediyede çalışan robot, diğer robotlardan daha fazla çalıştığı için aşırı çalışmaya dayanamayarak kendini merdiven boşluğuna bırakarak intihar etti. Ülkede bu olay oldukça ilgi çekti. İşte detaylar...

Sütiş Eskişehir
20 Haziran'da yaşanan olayda, Robot Süpervizör lakaplı robot, garip davranışlar sergiledikten sonra aniden hareketsiz hale geldi. Görgü tanıklarının aktarımlarına göre robot, sanki hipnotize olmuş gibi tek bir noktada daireler çiziyordu. Olay sonrası robotun parçaları toplandı ve analiz için gönderildi. Bu olay Güney Kore'de büyük yankı uyandırdı.

Peki Robot Neden Öldü?

Robotun ölümüyle ilgili farklı teoriler ortaya atıldı. Bazıları robotun aşırı iş yüküne maruz kaldığını ve bu durumun ölümüne yol açtığını savunuyor. Zira Robot Süpervizör, diğer robotlardan daha fazla çalıştırılıyordu ve hatta katlar arasında rahatlıkla dolaşıp asansör kullanabiliyordu. Diğerleri ise robotun ölümünün teknik bir arızadan kaynaklandığını savunuyor. 2017'de Washington DC'de de benzer bir olay yaşanmış ve bir güvenlik robotunun çeşmeye düşmesi "robot intiharı" olarak nitelendirilmişti. Fakat daha sonra yapılan incelemelerde robotun gevşek bir zeminde kayarak düştüğü ortaya çıkmıştı. Robot Süpervizör'ün ölümü, yapay zekanın ve robotların geleceği hakkında endişeleri de beraberinde getiriyor. Bu tür olayların tekrarlanmaması için daha detaylı incelemeler yapılması ve gerekli önlemlerin alınması gerekiyor. Robot Süpervizör'ün ölümü, Güney Kore'de ilk robot intiharı olarak kayıtlara geçti. Bu olay, yapay zekanın ve robotların hakları konusundaki tartışmaları da alevlendirdi.

Peki Robotlar da İntihar Edebilir mi?

Robotların şu anda bilinçli varlıklar olarak kabul edilmediği ve duyguları hissedemediği için intihar etmesi mümkün görünmüyor. Fakat robotların karmaşık sistemler olması ve arızalara maruz kalabilmeleri, bu tür üzücü olayların yaşanmasına yol açabiliyor. Robot Süpervizör'ün ölümü, gelecekte yapay zekanın ve robotların kullanımıyla ilgili daha dikkatli olmamız gerektiğini gösteriyor. Bu tür gelişmelere karşı gerekli yasal ve etik düzenlemelerin yapılması gerekiyor.
Kaynak : NTV HABER
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi