Eskişehirlilere kötü haber: İlaç fiyatlarına şok zam!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirlilere kötü haber: İlaç fiyatlarına şok zam!
A
a

İlaç fiyatlarındaki Euro kuru yüzde 23,5 oranında artırılarak 21,67 liraya yükseldi. Eskişehir'de Eczacı Odası Başkanı Mustafa Çelik, ilaca gelen zammın eczacılar için bir kazanç olmadığını vurgulayarak, “Bu güncelleme ile birlikte eczacıların ekonomileri daha da aşağı gidiyor. Her geçen gün maalesef eriyoruz” dedi. 

Sütiş Eskişehir
Cumhurbaşkanı kararıyla Resmi Gazete’de yayımlanan “Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar” ile ilaç fiyatlarındaki Euro kuru yüzde 23,5 oranında artırılarak 21,67 liraya yükseldi. Zam söylentileriyle beraber ekim ayı başından beri ilaç yoklarının yüzde 25 seviyesine ulaştığını belirten Eskişehir Eczacı Odası Başkanı Mustafa Çelik, “Bugün durum çok daha farklı. Bugüne kadar depolardan ilaçları tane tane, belli limitler dahilinde veriyorlardı. Erişim noktasında çok ciddi sorunlar yaşıyorduk” dedi. 

ÖNCELİĞİMİZ HALK SAĞLIĞI

Gelen güncellemenin sevindirici bir tarafı olduğunu söyleyen Çelik, “Geçen sene Euro kuru en son 17 buçuğa güncellendiğinde çok büyük bir hata yapılmıştı. Resmi Gazete’de10-11 gün öncesinden ilaca zam gelecek diye yayımlanmıştı. O dönemde 12 gün biz depolardan hiç ilaç alamadık. En azından bu kez Cuma günü hemen devreye alınacağı olumlu” ifadelerini kullandı. İlaç firmaları ve depoların duruma ticari baktığını ancak eczacıların halk sağlığını öncelediğini vurgulayan Çelik, “Bugün atlatıldıktan sonra ne olur? Yarın muhtemelen depolara birçok ürün en azından hızlı bir şekilde giriş yapar” şeklinde konuştu. 

12 YILDIR İYİLEŞTİRME YOK

Yeni düzenlemenin güncel Euro kurunun çok altında kaldığını söyleyen Çelik, “Sorunları çözecek kadar da bir zam yapılmıyor ancak eczacılar olarak biz hiçbir zaman ilaca zam gelsin talebinde olan bir meslek grubu değiliz.Çünkü ilaca gelen bu zam bize yapılmış bir zam değil. Sonuçta biz de ilacı depolardan zamlı fiyatıyla alıyoruz. Bizimle ilgili tarafta herhangi bir değişiklik yok. Bu güncelleme ile birlikte eczacıların ekonomileri daha da aşağı doğru gidiyor. Bize yapılması öngörülen iyileştirme yine dünkü kararnamede yer almadı.  Birçok noktada bize dezavantajları var. 12 yıldır eczacılara hiçbir iyileştirme yapılmıyor. Yani her geçen gün de yavaş yavaş maalesef eriyoruz” dedi.
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi