Eskişehirli esnaftan kritik uyarı: Telefon getirecekseniz...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirli esnaftan kritik uyarı: Telefon getirecekseniz...
A
a

Eskişehirli telefon satıcısı Mehmet Akkoyun, yurtdışından telefon getirmeyi planlayanlar için önemli bir mali uyarıda bulundu.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir’de telefon alım-satım işiyle uğraşan esnaf Mehmet Akkoyun, yurt dışından telefon getirmeyi düşünenlere önemli uyarılarda bulundu. Akkoyun, IMEI kayıt ücretlerinin her yıl başında güncellendiğini belirterek, 2025 yılında bu ücretin ciddi oranda zamlanacağını söyledi.
Akkoyun, "Şu an IMEI kayıt ücreti 31 bin 692 lira. Ancak yeni yılda bu rakam Yeniden Değerlendirme Oranı üzerinden hesaplanarak en az 45 bin lira civarında olacak. 2015 yılında bu ücret sadece 131 liraydı. Son 10 yılda 131 liradan 45 bin liraya yükselmiş olacak," ifadeleriyle ücretteki hızlı artışı vurguladı.

Yurt dışından telefon getirenlerin mevcut durumda kar elde edebildiğini belirten Akkoyun, "Örneğin, yurt dışında X bir marka telefon yaklaşık 43 bin TL. Üzerine 31 bin 692 lira IMEI kayıt ücreti eklenince toplamda 75 bin lirayı buluyor. Türkiye’de aynı ürün ise 90 bin lira civarında. Bu durumda, yurt dışından getirenler yaklaşık 15 bin lira kar elde ediyor," dedi.

Benzer bir durumun başka bir marka telefon için de geçerli olduğunu belirten Akkoyun, yurt dışından alınan bu modelin Türkiye’deki fiyatının neredeyse iki katı olduğunu söyledi.
2025 yılında IMEI kayıt ücretlerine gelecek zam nedeniyle, yurt dışından telefon almayı planlayanlara acele etmelerini tavsiye eden Akkoyun, "Yurt dışından telefon getirmeyi düşünenler acele etsinler, çünkü yeni yılda bu işlem çok daha maliyetli hale gelecek," diyerek telefon kullanıcılarını uyardı.
 
Kaynak : YENİGÜN GAZETESİ - SÜMEYRA BALCI
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi