Eskişehir'in Kurtuluşu için tarihi sergi açıldı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'in Kurtuluşu için tarihi sergi açıldı!
A
a

Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından, şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümünü onurlandırmak amacıyla özel bir sergi açılışı gerçekleştirildi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 102'inci yılı kutlama etkinlikleri kapsamında '1922 Osmanlı Gazetelerinde Eskişehir: Direnişin Kalbi, Zaferin Eşiği' konulu sergi açılışı düzenlendi. Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen serginin açılışı, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan'ın katılımıyla gerçekleşti. Milli Mücadele döneminde basında yer alan gazete kupürlerinden oluşan özel koleksiyonla tarihi belgelere tanıklık edilen sergi 6 Eylül 2024 tarihine kadar ziyaretçilerine açık olacak. 

GENÇ KUŞAKLARA AKTARILMALI

Sergi açılışında günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalarda bulunan Vali Aksoy, emeği geçenlere teşekkür etti. Aksoy, "2 Eylül tarihi bizim için oldukça önemli. Kültür ve Turizm Müdürlüğü'müz o dönemin gazetelerini tarayarak Eskişehir'le ilgili haberlerin Türkçeleştirilmiş haliyle bugün bir sergi ortaya koydu. O zaman verilen mücadelenin ne zorluklarla nasıl verildiğini şimdi daha net olarak okuyarak görebiliyoruz. O mücadeleyi yapan bütün kahramanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Onların o mücadelesi olmasaydı bugün bu topraklarda özgür bir şekilde yaşıyor olamazdık, kurtuluş günümüzü kutlayamazdık. Genç kuşaklara ülkemizin ne zor şartlarda kurtarıldığı ve kurulduğunun anlatılması bakımından kurtuluş günlerini de bu yönüyle iyi değerlendirmemiz ve genç kuşaklara da aktarmamız gerekiyor. Bu anlamda Kültür ve Turizm Müdürlüğü'müze yaptıkları bu çalışmadan dolayı teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi. 

ONLARIN TORUNU OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM

Serginin müzeye dönüştürülecek şekilde dizayn edilmesi tavsiyesinde bulunan AK Parti Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan ise Kültür Müdürlüğü'ne emeklerinden dolayı teşekkürlerini iletti. Gürcan, "Atalarımızın bize bıraktığı mirasın ne zorluklardan geçtiğini ve bugünlere geldiğimizi bilmek adına çok değerli bir hizmet. Bu hazırlığı yapan Kültür İl Müdürlüğü'müze çok teşekkür ediyorum. Bu serginin daha detaylı halde müzeye dönüşebilecek şekilde dizayn edilmesinden yanayım. Bu sergiyle Eskişehir'in, Afyon'un, Kütahya'nın, İzmir'in nasıl kurtarıldığı ve bu kurtarılmada kimlerin emeği olduğunu görüyoruz. Kadınlarımızın, çocuklarımızın yani savaşa tüm milletin katıldığı ve o şekliyle bugünlere gelindiğini düşündüğümüzde güzel bir hizmet olmuş. 2 Eylül'ü bize yaşatan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum ve onların torunu olmaktan gurur duyuyorum. Onların torununun yapması gerektiği şekilde Eskişehir'e hizmeti yapmayı hepimize davet ediyorum. Allah bugünleri bir daha bizleri yaşatmasın ve bunların değerini bilerek şehrimize hizmet etmeye devam edelim" diye konuştu. 

 
Kaynak : SONHABER GAZETESİ MUHABİRİ - EMRAH KÖSE
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi