Eskişehir'i zorlayan eksiklik: Ayşe Ünlüce el atacak!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'i zorlayan eksiklik: Ayşe Ünlüce el atacak!
A
a

Eskişehir'de hayvan yetiştiricileri, mezbaha eksikliğinden dolayı büyük sıkıntı yaşıyor. Üreticiler, hayvanlarını kesmek için uzak ilçelere gitmek zorunda kalırken, maliyetler artıyor ve kayıt dışı kesimlere zemin hazırlanıyor.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Gazi Küçükarslan, Eskişehir’de hayvancılıkla uğraşanların karşılaştığı zorlukları ve mezbaha ihtiyacını gündeme getirdi. 

Gazi Küçükarslan, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin kentte bir mezbaha açmayı planladığını belirterek, bu konuda belediye yetkilisi Ayşe Ünlüce ile yeni görüştüklerini ifade etti ve, “Ayşe Ünlüce ile mezbaha konusunda yeni görüştük. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi kente bir mezbaha kazandırmak istiyor. Şu an araştırma aşamasındalar. Diğer kentleri inceliyorlar. Eskişehir’in tüm ilçelerine en az bir tane mezbaha şart” cümlelerini kurdu.

Küçükarslan, Eskişehir’in tüm ilçelerine en az bir mezbaha gerektiğini vurguladı ve mevcut durumda hayvanların kesim için Keskin’e veya Afyonkarahisar’a gönderildiğini söyledi. Bu durumun maliyetleri artırdığını belirten Küçükarslan, "Eskişehir’de hayvancılıkla uğraşanların durumu şu an hiç iyi değil. Et ve süt alım fiyatları ucuzladı, ancak marketlerde bu fiyat düşüşü yansımıyor. Maliyetler sürekli artarken, üreticilerin ürünlerinden elde ettikleri gelir düşük kalıyor" dedi.
Akaryakıt fiyatlarındaki artış ve elektriğe gelen yüzde 38’lik zammın hayvancılık sektörünü doğrudan etkilediğini belirten Küçükarslan, "Ürettiğimiz ürünlerin alım fiyatları düşük kaldığı sürece hayvancılıkla uğraşanların sayısı daha da azalır. Eskişehir’de hayvancılık, Bursa, Balıkesir, İzmir ve Manisa gibi illerle kıyaslandığında çok düşük seviyede. Eskişehir’de hayvancılıkla uğraşanlar, hayvanlarını kestirip elde ettikleri parayı banka faizine yatırıyorlar. Banka mevduat faizleri bu kadar yüksek olursa, üreticilerin hayvancılıktan uzaklaşması kaçınılmaz olur" diye ekledi.

Küçükarslan ayrıca, Eskişehir’de kayıt dışı hayvan kesiminin yaygın olduğuna dikkat çekti ve bu durumun bir mezbaha yapılmadığı sürece düzelmeyeceğini belirtti. "Sivrihisar’daki bir kasap, Keskin’e gelip hayvan kestirmiyor. Bu nedenle, kayıt dışı kesimlerin önüne geçmek için Eskişehir’de bir mezbaha yapılması şart" dedi.

Küçükarslan, hayvancılık sektöründeki zorlukların aşılması için acilen adımlar atılması gerektiğini vurgulayarak, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin mezbaha projesini bir an önce hayata geçirmesini beklediklerini söyledi.
Kaynak : YENİGÜN GAZETESİ - SÜMEYRA BALCI
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi