Eskişehir'den de ekip katılacak: Dev tatbikat

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'den de ekip katılacak: Dev tatbikat
A
a

Bolu'da 12 Kasım'da gerçekleştirilecek 24 saatlik deprem tatbikatında, afet yönetim süreçleri test edilecek. Bolu'nun yanı sıra çevre illeri de kapsayacak olan tatbikat, 7,2 büyüklüğünde bir depremin canlandırılacağı senaryo ile afet gruplarının müdahale kabiliyetlerini ve kaynak kapasitesini değerlendirecek.

Sütiş Eskişehir

Bolu'da, 12 Kasım'da 24 saat sürecek bir deprem tatbikatı düzenlenecek ve bu tatbikatla afet yönetim süreçlerinin test edilmesi hedefleniyor. Tatbikat, Bolu ile birlikte Düzce, Ankara, Sakarya, Çankırı, Karabük ve Zonguldak'ta da eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek. Aynı zamanda bu tatbikata Eskişehir'den de ekipler katılacak. 

Bolu İl Özel İdaresi’nde yapılan Ekim Ayı İl Koordinasyon Toplantısı’nda tatbikatla ilgili ayrıntılar paylaşıldı. Toplantıya başkanlık eden Vali Abdulaziz Aydın ve AFAD İl Müdürü Ümit Doğan, tatbikatın "Türkiye AFAD Müdahale Planı" çerçevesinde planlandığını açıkladı.

AFAD İl Müdürü Ümit Doğan, tatbikatta senaryo gereği Bolu merkezli ve çevre illeri de etkileyecek 7,2 büyüklüğünde bir depremin canlandırılacağını söyledi. Bu senaryoya göre, Bolu, Düzce, Sakarya, Çankırı, Karabük, Ankara ve Zonguldak illerini kapsayan geniş bir alanda afet yönetim süreçlerinin test edileceğini belirtti. Tatbikatın amacı, afet gruplarının müdahale kabiliyetlerini ölçmek, kaynak kapasitesini değerlendirmek ve olası eksiklikleri tespit etmek olacak.

Tatbikata, Bolu il merkezi ve ilçelerinin yanı sıra Bursa, Kocaeli, Afyonkarahisar, Çorum, Eskişehir, Kastamonu, Bilecik, Kırıkkale, Bartın, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Çanakkale, Uşak ve Tekirdağ illerinden gelen AFAD ekipleri de katılacak. Ümit Doğan, tatbikatın ilk 24 saati boyunca kesintisiz süreceğini ve depremin simülasyonuna göre 1 milyon 314 bin 742 kişinin, 382 binden fazla binanın etkileneceğinin varsayıldığını ifade etti.

Tatbikatın, afet sırasında gerçek zamanlı Afet Koordinasyon Merkezi'ne ulaşma sürelerini tespit etme noktasında da kritik bir test olacağını vurgulayan Vali Abdulaziz Aydın, tatbikatın saatinin şimdilik açıklanmadığını belirtti.

Toplantıda ayrıca, il genelinde yapılan ve devam eden çalışmalarla ilgili sunumlar yapılarak afet yönetimi konusundaki hazırlıklar gözden geçirildi.

Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi