Eskişehir'deki öğrenciler akın akın başvurdu: Sadece 10 gün kaldı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'deki öğrenciler akın akın başvurdu: Sadece 10 gün kaldı!
A
a

Eskişehir sanayisinin geleceğine yön verecek nitelikli iş gücünün yetişeceği Özel EOSB Mesleki ve Teknik Lisesi'ne büyük bir ilgi var. Öğrenciler başvurular başlar başlamaz meslek lisesine kayıt olmak için adeta sıraya girdi. İşte detaylar...

Sütiş Eskişehir
Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir sanayisinin geleceğini şekillendirecek nitelikli işgücünün eğitim merkezi olan Özel EOSB Mesleki ve Teknik Lisesi'ne yoğun bir başvuru olduğunu belirtti. Küpeli, ön kayıt başvurularının ilk gününde 700’ü aşkın başvuru aldıklarını açıkladı. 

Gençler ve velilerden yoğun bir talep geldiğini ifade eden Başkan Küpeli, "Okulumuzun web sayfasında ön kayıt sistemini açmamızla birlikte, inanılmaz bir hızla başvurular başladı. İlk günün sonunda okulumuza 700’ü aşkın başvuru aldık. 14 Temmuz mesai saati bitimine kadar başvurular devam edecek. Geçen yıl toplam başvuru sayımız 1200’ün biraz üzerindeydi. Bu yıl ise rekor bir ön başvuru sayısına ulaşacağımız görülüyor.  Meslek Lisemizi seçen gençlerimizi ve ailelerini kutluyorum. Çok doğru bir seçim yaptılar. İlk başvuru sonuçlarına baktığımızda, yüksek puanlı birçok gencin başvuru yaptığını gördük. Geleceğin sanayide olduğunu görmeleri bizi çok mutlu etti ve umutlandırdı" dedi.

"EOSB Meslek Lisemiz sanayimizin nitelikli işgücü ihtiyacını karşılıyor"

Küpeli, Türkiye genelinde sanayinin nitelikli işgücüne ihtiyacı olduğunu vurgularken, Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gibi meslek liselerinin bu açığın kapatılmasında önemli bir rol oynadığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
“EOSB Meslek Lisemizi 2019 yılında hayata geçirdik ve 5 ana dalda eğitim veriyoruz. İddialı bir şekilde söylüyorum, Türkiye’nin en iyi ve donanımlı meslek lisesini kurduk. Bunu sadece bizler değil, okulumuzu gezen ve ziyaret eden herkes söylüyor. Bu yıl okulumuza 390 yeni öğrenci alacağız. Geçen yıl 106, bu yıl ise 257 öğrencimizi mezun ettik ve büyük çoğunluğu sanayimizde işe yerleşti. Sanayimiz için iyi eğitim almış, teknik becerisi yüksek, yetişmiş işgücüne ihtiyaç var. Okulumuzda, başka yerde bulamayacağınız makine ve cihazlarda öğrencilerimize eksiksiz bir eğitim veriyoruz ve sizleri kısa yoldan iş yaşamına hazırlıyoruz. Herkesin üniversite mezunu olmasına gerek yok; sanayimizin meslek lisesi mezunu on binlerce yeni mezuna ihtiyacı var. EOSB Meslek Lisesi'nden mezun olduğunuzda, büyük çoğunluğunuz bir işe yerleşecek, çalışacak ve iyi maaşlarla kendi paranızı kazanmaya başlayacaksınız. Böylece tüketen değil, üreten bireyler haline geleceksiniz. Her yıl Eskişehir sanayisinin 2 binin üzerinde yeni iş gücüne ihtiyacı var ve bu sayı her geçen yıl yeni açılan sanayi kuruluşlarıyla daha da artıyor. EOSB Meslek Lisemiz ve MEGEM eğitim merkezimiz bu işgücü açığının kapanmasında önemli rol üstleniyor. Kalan talebi de kamu meslek liselerimiz karşılamaya başladı. Okulumuzun halkımız üzerinde sağladığı olumlu etki ile Eskişehir’de devlet meslek liselerine olan ilgi ciddi oranda artmış durumda. Sanayicimiz için doğru kararların çok ciddi karşılık bulduğunu görüyoruz. Sonuçta kazanan eğitim sistemimiz, sanayimiz, ekonomimiz ve ülkemiz oluyor. Gençlere geleceğin sanayide olduğunu tekrar hatırlatıp başvurularını beklediğimizi ifade etmek istiyorum.”

Sanayicilerimiz için doğru işler yapmaya devam edeceğiz

Başkan Küpeli, EOSB Meslek Lisesi'ne olan yoğun talebin, yapılan yatırımın doğruluğunu ve bu yatırımın ciddi bir karşılık bulduğunu kanıtlar nitelikte olduğunu belirterek, "Sanayicilerimiz için iyi işler yapmaya devam edeceğiz. Okulumuz, kurulduğu günden bu yana gerek verilen eğitimle, gerekse istihdamda elde ettiği başarılarla ve ayrıca velilerin tercih sıralamasında baş listede yer almasıyla doğru kararların ne denli etkili olduğunu gösteriyor. Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak, şehrimizin nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamaya ve sanayicilerimize katkı sağlamaya kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.
Kaynak : BÜLTEN
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi