Eskişehir'de yürekler yanmıştı: Ölümlü kazanın cezası belli oldu!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de yürekler yanmıştı: Ölümlü kazanın cezası belli oldu!
A
a

anakkale'de bisikletiyle seyir halindeyken bir kamyonetin çarpması sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Zeliha Güneş, memleketi olan Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde gözyaşları içerisinde defnedilmişti. Zeliha Güneş'in öldüğü kazada sürücü S.Ç. (56) hakkında da istenilen ceza belli oldu

Sütiş Eskişehir

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde, 28 Nisan'da meydana gelen trajik bir olayda, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Zeliha Güneş (23), bisiklet turuna hazırlık yaparken bir kamyonetin çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Kaza, Kocadere köyü yakınlarında gerçekleşti ve Zeliha Güneş olay yerindeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Zeliha Güneş'in cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından memleketi Eskişehir Sivrihisar'a götürüldü ve orada defnedildi. Ailesi, yakınları ve vatandaşlar, Zeliha Güneş için Yenice Mahalle Mezarlığı'nda düzenlenen cenaze töreninde bir araya geldi ve büyük bir üzüntü yaşadı.

Ayrıca kamyonet sürücüsü S.Ç. ise jandarma tarafından gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, Zeliha Güneş'in ölüm nedeninin genel beden travmasına bağlı kafatası kırıkları ve beyin kanaması olduğu belirtildi. İddianamede yer alan ifadelere göre, kazanın ardından yapılan incelemelerde Zeliha Güneş'in bisiklet turuna katılmak için antrenman yaptığı tespit edildi.

Bilirkişi raporuna göre, kazada kamyonet sürücüsü S.Ç.'nin kusurlu olduğu, önlerindeki araçları yeterli mesafeden izlemediği ve yakın takip kuralını ihlal ettiği belirtildi. Diğer bir bisikletlinin ifadesine göre ise, Zeliha Güneş ile birlikte seyir halindeyken kamyonetin geçişi sırasında kaza meydana geldiği ve kamyonet sürücüsünün kaza sonrası durmadığı, ancak bir motorcunun müdahalesiyle durdurulduğu ifade edildi.

Olay günü Zeliha Güneş'in yanında bisiklet süren E.A. ise iddianamesindeki ifadede, "Olay tarihinde bisiklet sürmek için Zeliha ile birlikte Eceabat'a gittik. Zeliha ile aramda birkaç teker farkla önlü arkalı gidiyorduk. Zeliha öndeydi. Yanımdan hızlı bir şekilde kamyonet geçti. Benle aynı hizada olan Zeliha'nın gidonuna kamyonetin arkası çarptı. Zeliha yere düştü. Yol çizgisinin iç kısmındaydık, yola çıkmadık. Kaza sonrası şüpheli durmadı. Oradan geçen bir motorcu, korna yaparak şüpheliyi durdurdu" diye konuştu.

Bu olay üzerine Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı, S.Ç. hakkında 'taksirle ölüme sebep olma' suçundan 2 ila 6 yıl arasında değişen hapis cezası talep etti.

 

Kaynak : İHA
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi