Eskişehir’de yeni hastane müjdesi: İşte flaş detaylar!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’de yeni hastane müjdesi: İşte flaş detaylar!
A
a

Eskişehir'de 4 yıl önce yıkılan eski devlet hastanesinin arazisi, yeni bir sağlık yatırımına ev sahipliği yapacak. Sağlık Bakanlığı'na yapılan başvuru ile bu alana 750 yataklı modern bir hastane inşa edileceği belirtildi

Sütiş Eskişehir
Eskişehir’de 4 yıl önce yıkılan eski devlet hastanesinin yerine yeni bir hastane yapılacağı konuşuluyor. MHP İl Başkanı İsmail Candemir de konu hakkında görüşlerini açıkladı.

Eskişehir’de eski devlet hastanesi 4 yıl önce yıkılmıştı. Eskişehir Şehir Hastanesi’nin yapılması sonrası boşaltılan bina depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile yıkılmıştı. Hastanenin yıkımı sonrası arazinin yine sağlık arazisi olarak değerlendirileceği ve sağlıkla ilgili bir merkez yapılacağının konuşulmuştu.

2024 yılının Ocak ayında eski devlet hastanesinin bulunduğu alana 750 yataklı hastane yapımı için Sağlık Bakanlığına başvuru yapıldığını duyurulmuştu.

EN KISA SÜREDE HAYATA GEÇER

Konu ile ilgili konuşan MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir de arazi üzerine yeni bir hastane yapılmasının en doğru karar olacağını söyledi.

İsmail Candemir, “Yıkılan eski devlet hastanesinin yerine yeni bir hastane yapılmalı. Gün geçtikçe ihtiyaç daha da artıyor. Bu yönde de bir karar alındığını duymuştuk. İnsanların acil durumlarda bir an önce sağlık merkezlerine ulaşması gerekiyor. Eskişehir’de hastane ihtiyacı olduğu için yeni bir hastane yapılması doğru olur. İnşallah en kısa sürede hayata geçer. Mevcut hastaneler ilerleyen zamanlarda yetmeyecek gibi gözüküyor. Bugünlerden önlem almak gerekiyor.” ifadelerini kullandı.
Kaynak : YENİGÜN GAZETESİ MUHABİRİ - SÜMEYRA BALCI
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi