Talat Yalaz’ın işine yaradı 

Bilindiği gibi CHP İl Başkanı Talat Yalaz, Hamamyolu’nda düzenlediği bir basın açıklamasında hayvan hakları yasasına karşı çıkmış, gezi olaylarına da gönderme yaparak “Vicdanı körelmiş olanlar, hayvanları katletmeyi öneriyorlar…

26 Temmuz 2024 09:55
A
a
Sütiş Eskişehir
Bilindiği gibi CHP İl Başkanı Talat Yalaz, Hamamyolu’nda düzenlediği bir basın açıklamasında hayvan hakları yasasına karşı çıkmış, gezi olaylarına da gönderme yaparak “Vicdanı körelmiş olanlar, hayvanları katletmeyi öneriyorlar…  İki tane ağaç kesildi diye sokakları gümbür gümbür titrettiysek, can dostlarımıza dokunurlarsa da aynı şekilde mücadelemizi vereceğiz…” ifadelerinde bulunmuştu.

İşte bu sözler Sayın Yalaz’ın başına dert oldu. Önce AK Partiye yakın sosyal medya trolleri kendisini hedef aldı. Ardından da havuz basını Talat Yalaz hakkında karalama kampanyası yapmıştı. Son olarak Yalaz bu sözlerinden dolayı ifadeye çağrıldı.
En son söyleyeceğimi başta söyleyeyim; böyle bir açıklamadan dolayı soruşturma açmak tam bir saçmalık. Henüz tasarı aşamasında olan bir kanunu eleştirmek, halkı kanunlara karşı direnmeye davet etmek değildir. Ayrıca Türkiye’de vatandaşları her türlü gösteri ve yürüyüş yapma hakkı anayasal güvence altına alınmıştır. Herhangi bir vatandaşın “Gösteri yürüyüşü yaparız” demesi yasal hakkıdır.

Ben Sayın Yalaz’ın bir ceza alacağını hiç zannetmiyorum. Muhtemelen iktidar çevreleri, “Açalım dava ki gözünü korkutalım” diye düşünmüşlerdir ki, bir avukat olan Yalaz’ı mahkemeye vererek korkutmaya çalışmak da ayrı bir saçmalık.
AK Partililer, kendilerini destekleyen küçük partilerle birlikte hareket edip, muhalefet partilerini sanki teröristlerle işbirliği yapıyormuş gibi göstermek için, akla – hayale gelmeyen komplo teorileri üretiyor. Talat Yalaz ve partisinin hedef alınmasını bu açıdan değerlendirmek lazım.

Sonuç olarak Talat Yalaz adliyeye gidip ifadesini verdi. Ancak bunu da kendisinin ve partisinin bir gövde gösterisine dönüştürmeyi başardı. Yalaz’ı yüzlerce CHP’li adliye önünde karşıladı. Coşkulu kalabalık slogan ve dövizlerle İl Başkanlarının arkasında olduğunu gösterdi.
Yalaz’ı destekleyenler arasında Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’nin yanı sıra, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da vardı.

Peki bütün bu olaylar kimin işine yaradı?

Havuz medyası ve AKTroller sataşacak birini buldukları için günü kurtardılar. Ama tüm bu gelişmeler – bana kalırsa – Talat Yalaz’ın işine yaradı. Zaten başarılı bir İl Başkanı olan Yalaz’ın etrafında bütün partisi birleşti. Sayın Yalaz o kadar popülerleşti ki, olası bir olağanüstü kurultayda Eskişehir’den karşısına aday olmayı düşünen kişilerin de hevesi kırıldı. 

Hafızamızı tazeleyelim 

AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak, Talat Yalaz’ın açıklamalarını kınayan bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının bir yerinde  “Devletimizi tehdit edenler asırlardır her daim boylarının ölçülerini aldılar ve almaya da devam edecekler” dedi ve gezi olaylarını vatana ihanet olarak nitelendirdi.

Sayın Albayrak’ın hafızasını tazeleyelim; Gezi olayları vatana ihanet değil, barışçı bir şekilde başlayan sokak gösterileridir. Daha sonra bir takım yasa dışı örgütlerin bu protestoları provoke etmeye çalıştığı doğrudur. Bölücülerin de işin içine girmeye başlamasından sonra Gezi olaylarını farklı değerlendirmek lazım. Ancak başlangıçta sırf AK Parti’nin küçük bir parktaki ağaçları kesmesine karşı çıktığı için Türk Milleti’nin yüzde 50’sine çirkin ithamlarda bulunmayı AK Partililere yakıştıramıyorum.

Hafızası tazelenmesi gereken isimlerden biri de Talat Yalaz. Yalaz başına dert olan açıklamasında “İki tane ağaç kesildi diye sokakları gümbür gümbür titrettiysek, can dostlarımıza dokunurlarsa da aynı şekilde mücadelemizi vereceğiz…” dedi. Sayın Yalaz, Gezi olaylarını kendilerinin mi düzenlediğini iddia ediyor? Kendisini gezi protestocularının bir ferdi, milyonlarca barışçı göstericinin bir parçası olarak görüp “Biz” diyorsa buna bir itirazım olmaz. Ancak “Biz” derken CHP’yi kast ediyorsa, orada durmak lazım.

CHP Gezi olaylarını tertip etmediği gibi göstericiler tarafından dışlanmış, alanlara bile sokulmamıştı. Dönemin CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan hariç hiçbir CHP’li göstericiler tarafından sıcak karşılanmamıştı. Hatta bazı CHP’li milletvekillerinin yuhalandığını bile biliyoruz.

Bence hem AK Parti hem de CHP İl Başkanlarının hafızasını tazelemekte yarar var.

Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi