Eskişehir'de vatandaşlar zamlara böyle direniyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de vatandaşlar zamlara böyle direniyor
A
a

Eskişehir'de sofraların vazgeçilmezi olan şarküteri ürünleri, cepleri yakmaya devam ediyor. Özellikle süt ürünlerindeki fahiş fiyat artışları, vatandaşı daha uygun fiyatlı alternatifler aramaya itti.

Sütiş Eskişehir
Şarküteri reyonlarındaki yüksek fiyatlar, vatandaşlar için ekonomik yük haline geldi. Sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alan şarküteri ürünlerinin fiyatlarındaki artışı, özellikle düşük ve orta gelirli ailelerin bütçelerini zorluyor. Art arda gelen zamlarla mücadele etmeye çalışan vatandaşlar, dolabını doldurabilmek içindaha ucuz ürünlere yöneliyor. 



Vatandaşın kırık peynir, dip zeytini ve kaşar lorunu tercih etmeye başladığını söyleyen bir şarküteri çalışanı, “Süt ürünlerine gelen zamlar vatandaşı da ister istemez etkiledi. Normalde Ezine peynirimizin kilo fiyatı 275 lira, Gold Ezine’yi ise 295 liradan satışa sunuyoruz. Fiyat yüksek olduğu için kırık peynir talebi oluyor. Kırık Ezine peynirimizin kilosu 180 lira. Çarşamba ve perşembe günleri indirim yapıyoruz. Zeytindede fiyatlar yine yüksek seyrediyor. Kıyaslayacak olursak marketlere göre uygunuz. Şu an sele zeytinin kilosu 150 liradan satışa sunuluyor. Her ne kadar indirim günlerimiz olsa da halk tarafından yine indirim talebi oluyor. Şu an vatandaştan dip zeytin talebi de var. Dip zeytinin kilosu 100 lira” dedi.

KAŞAR LORU YOK SATIYOR

Kaşar peyniri alamayan vatandaşın kaşar loruna yöneldiğini söyleyen bir başka şarküteri çalışanı Ali Bir de “Vatandaşa uygun fiyattan ürün sunduğumuz halde özellikle emeklilerin alım gücü düştüğünden alternatif ürünlere yöneliyor. Mesela kaşar loru ya da böreklik lor satın alıyor. Kaşar alacağına bu ürünleri tercih ediyor. Kaşar peynirinin fiyatı marketlerde 300 lira civarında biz daha uygun olsun diye tam yağlı tost kaşarı satıyoruz ve fiyatı 200 lira ama bunu bile vatandaş alamıyor. Kaşar lorunun fiyatı şu an 70 lira, böreklik lor bir alana bir bedava kampanyası yapıyoruz onun da kilosu 15 lira. Vatandaşın da yapacak bir şeyi yok ki alım gücü gittikçe düşmekte” açıklamasını yaptı.

FİYATLAR İSE ŞÖYLE:

KIRIK EZİNE PEYNİRİ: 180 LİRA
DİP ZEYTİN: 100 LİRA
KAŞAR LORU: 70 LİRA
BÖREKLİK LOR: 15 LİRA
Kaynak : SONHABER GAZETESİ - EMRAH KÖSE
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi