Eskişehir'de sıkıntılı tablo: Kilosu 214 TL'ye çıktı ama...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de sıkıntılı tablo: Kilosu 214 TL'ye çıktı ama...
A
a

Son zamanlarda Türkiye'de yaşanan ekonomik zorluklar, özellikle enflasyonun artmasıyla birlikte esnafı derinden etkiliyor. Özellikle çay ocağı işletmecileri, son olarak çaya yapılan yüzde 24'lük zamla mücadele etmek zorunda kaldılar.

Sütiş Eskişehir
Artan enflasyondan dolayı esnaf zor günlerden geçerken, çaya gelen yüzde 24’lük zam çay ocağı işletmecilerini derinden etkiledi. Vatandaşların alım gücünün düştüğünü de dile getiren esnaf Hakkı Turan, “Karın tokluğuna çalışıyoruz ve çoğu çay ocağı da bu şekilde. Bir yandan çay, şeker, elektrik zammı, bir yandan dükkân kirası ve giderleri… Gerçekten esnaf zor durumda” dedi.

Son zamanlarda yapılan zamlardan en çok esnaflar etkileniyor. Son olarak çaya gelen yüzde 24 oranındaki zam işletmecileri üzdü. Elektriğe, çaya, şekere ve dükkân kiralarına yapılan zamlardan dolayı esnaf karın tokluğuna çalıştığını dile getiriyor. Kentte bir süredir çay ocağı işleten esnaf Hakkı Turan, iki ay önce çayın kilosunu 130 TL’ye alırken bugün 214 TL’ye aldığını söyledi. Vatandaşın alım gücünün düştüğünü ve bir çay içip saatlerce oturduğunu belirten Turan, “Zamlardan gerçekten çok etkilendik. İki ay önce çayın kilosu 130 liraydı. Şu an 214 lira. Yani sürekli bir tedarik içindesin. Aslında kazanmadığın parayı çaya falan yatırıyorsun. Şeker 225 liraydı 245 lira oldu. Her şeye sürekli zam geliyor ama siz burada ona göre zam yapamıyorsunuz. Milletin maaşına zam gelmiyor. Emeklinin maaşı belli. Tarife 10 TL diyor ama biz şu an 7 buçuğa satıyoruz. Sürekli kendimizden fedakârlık yapıyoruz. Çünkü alım gücü yok vatandaşların. Durumu olmayan adam sabah geliyor bir çay içiyor sadece. Bir tane içiyor oturuyor. Acaba biri bana çay söyler mi diye bakanlar da oluyor. Karın tokluğuna çalışıyoruz ve çoğu çay ocağı da bu şekilde. Bir yandan elektrik zammı, bir yandan dükkân kirası ve giderleri… Gerçekten esnaf zor durumda” ifadelerini kullandı.
Kaynak : ANADOLU GAZETESİ MUHABİRİ - BERİVAN HALİS
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon
Selami 9 Temmuz 2024 23:14

3 harflerden dün Çaykur Tiryaki 1kg 139 TL'ye aldım

0 0 Cevap Yaz
Esk 26 9 Temmuz 2024 21:55

214 liralık hangi caymis çağdaş da 150 lira atarken dikkatli sallayın bahane hazir d..... Tiryaki 139 lira hala

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi