Mustafa Elagöz örnek olsun

Altı yıldır Eskişehir Baro Başkanlığı görevini yürüten Mustafa Elagöz, bir daha aday olmayacağını açıkladı. 

17 Ağustos 2024 07:36
A
a
Sütiş Eskişehir
Altı yıldır Eskişehir Baro Başkanlığı görevini yürüten Mustafa Elagöz, bir daha aday olmayacağını açıkladı. 
Elagöz göreve geldiği günden bu yana, başarılı bir Baro Başkanlığı yaptı. Genel olarak uzlaşmacıydı. Sorunları kavga etmeden çözüyordu. Ayrıca Türkiye Barolar Birliği seçimlerinde de çok etkili olmuştu. Elagöz’ün görev yaptığı son altı yılda, ülkemizdeki adalet sistemi giderek çürüdü.
Bugün Sinan Ateş davası gibi önemli davalarda, “Acaba mahkeme nasıl bir karar verecek?” diye kimse düşünmüyor. Herkes “Acaba iktidar neye karar verecek?” diye düşünüyor. Sırf bu örnek bile adalet kurumunun sarsıldığını, dolayısıyla da devletin temellerinin çürüdüğünü gösteriyor. 
Adalet için kahramanca mücadele eden, Ankara’ya yürüyen, biber gazıyla imtihan olan Mustafa Elagöz’ü başarılı Baro Başkanlığından dolayı tebrik ederim.
Sayın Elagöz’ün yeniden aday olsa, zorlanmadan seçilebileceğini tahmin ediyorum. Ancak yine de yeniden aday olmuyor. Kişilerin makamlara bağlanmaması gerektiğini, vakti geldiği zaman emaneti kendiliğinden devretmesi gerektiğini söyleyen Mustafa Elagöz’ün bu tutumu, özellikle de siyasetçilere örnek olmalı.

Sakarı Vadisi bitirilmemeli

Alpagut’ta Cengiz Holding’in işletmeye almak isteği altın madeni, biyanürle altını ayrıştıracak. Siyanürün çok zehirli bir madde olduğu ortada. Peki neden altın çıkartmak için siyanür kullanılıyor?
Eğer ki topraktan çıkan altın, gözle görülecek kadar büyük parçalardan oluşursa, siyanür kullanılmıyor. Ancak bu tip madenler dünya üzerinde çok az. Eğer toprakta gözün göremeyeceği kadar küçük parçalar halinde altın varsa, siyanürlü çözelti kullanılıyor.
Genellikle 1 ton topraktan1 – 2 gram arasında altın çıkartılıyor. Bir ton toprağı gözünüzde büyütmeyin; aşağı yukarı 1 metreküp toprak 1 buçuk ton toprağa karşılık geliyor.
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi