Eskişehir'de kuaförler artık o gün kapalı olacak!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de kuaförler artık o gün kapalı olacak!
A
a

Eskişehir'de uzun süredir gündemde olan kuaförlerin izin günü konusu, yeni bir kararla netlik kazandı. Eskişehir Berberler Kuaförler Güzellik ve Dövmecilik Salonu İşletmeleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Gürdal Sarıkaya'nın açıklamasına göre, artık kentteki kuaför salonları artık o gün kapalı olacak

Sütiş Eskişehir
Eskişehir’de uzun yıllardır kuaför esnafının sorunlarından birisi olan izin günü, tartışmalar içerisinde netleşti. 1 Temmuz’dan itibaren yürürlüğe giren uygulamaya göre kuaförler pazar günleri kapalı olacak. Karara bazı kuaförler tepki gösterirken Oda Başkanı Gürdal Sarıkaya, kararın oylama sonucu alındığını söyledi.

Eskişehir Berberler Kuaförler Güzellik ve Dövmecilik Salonu İşletmeleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Gürdal Sarıkaya, kentteki kuaför salonlarının izin günlerinin pazar günü olacak şekilde karar alındığını açıkladı. Kararın hayırlı olmasını dileyen Sarıkaya, “Yıllarca sektörümüzde, sektör liderlinin mücadelesini verdiği erkek berberi, kadın kuaförü ve güzellik uzmanlarının haftanın 1 günü izin talebini, üyelerin talebi ve Ticaret Bakanlığı’na sunduğumuz dilekçelerle 1 Temmuz 2024 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi. Bu tarihi bir karar. Bazı arkadaşlarımızın bu kararın sıkıntılı olduğuna dair söylemleri var. Yıllarca kuaförlerimizin istediği bir karar mücadele sonucunda çıkarılmıştır. Çok mutluyuz. Bunun bizim dönemimize denk gelmesi, mücadelemizin sonuç vermesi bizi çok mutlu etti” dedi.

DEMOKRASİYE SAYGI DUYULMALI

Ticaret Bakanlığı’nın illere yetki vererek günün belirlendiğini söyleyen Sarıkaya, “Biz de burada şeffaf olsun diye oylama ile salı ve pazar günlerini oyladık. Oradan çıkan sonuçla pazar günü olarak belirledik. Demokrasiye saygı duymak lazım. 395 kuaför oy kullandı. 215 pazar, 180 salı günü çıktı. Oyları en az 5 defa saydık Düğünlerde, nişanlarda, davetiye ile odamızdan izin alabiliyorlar. Bakanlığımızın aldığı bir karar. Kolluk kuvvetleri denetim yapacak. Meslektaşlarımın buna uymasını istiyoruz. Aksi takdirce ceza yaptırımı uygulanacak” ifadelerini kullandı. Öte yandan bazı kuaförler, karar yürürlüğe girmeden aldıkları randevular olduğunu belirterek karara tepki gösterdi.
Kaynak : ANADOLU GAZETESİ MUHABİRİ - M. ANIL AKSOY
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi