AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Engin Vural, ES TV’de katıldığı "Günaydın Eskişehir" programında, ilçedeki çeşitli sorunlara dair çözüm önerilerini paylaştı. Vural, düzenledikleri danışma meclisi toplantılarında vatandaşların taleplerine nasıl yaklaşacaklarını ve bu talepler doğrultusunda nasıl adımlar atacaklarını anlattı. Ayrıca, Eskişehir’deki pazaryeri ihtiyacı ve mevcut projelere dair eleştirilerini ve çözüm önerilerini dile getirdi.
AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Engin Vural, ES TV’de canlı yayınlanan "Günaydın Eskişehir" programında gazeteciler Tarkan Demir ve Burcu Bilgiç’in sorularını yanıtladı. Vural, Odunpazarı İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen danışma meclisi toplantılarına değinerek, vatandaşların taleplerine nasıl yaklaştıklarını ve bu talepleri nasıl çözüme kavuşturmayı hedeflediklerini anlattı. Vural, her ay düzenledikleri toplantılarda, vatandaşa doğrudan bilgi vereceklerini belirterek, "Sorunlara karşı gerçekten çözüm üretmeye çalıştığımızı bilsinler" dedi.
Ayrıca Engin Vural, Eskişehir’deki pazaryeri taleplerine de değindi. Vural'ın tam konuşması ise şu şekilde:
"ÇÖZÜM ÜRETMEYE ÇALIŞACAĞIZ"
Toplantılarda vatandaşların taleplerini dikkate aldığını vurgulayan Vural, “Ben mahalle ve ev ziyaretlerimizin sonuçlarını raporlatıyorum. Bizim ilçe sekreterimize her birini dosya haline getirtiyorum. Ben bu danışma toplantılarının her ay yapacağım ve her ay yaptığımda da vatandaşa diyeceğim ki “Bak senin şu problemini halletmişiz ama şu problemini de halledememişiz.” Bizzat isim isim not aldığım için vatandaşı bilgilendireceğim. Vatandaşımız da bizim, gerçekten dinleyip çözüm üretmeye çalıştığımızı bilsin. Vatandaşı dinleyerek tamam hallediyoruz deyip göndermek basit. Ama biz gerçekten bu işe talibiz, inşallah bu yönde çalışmalarımızı yapacağız.”dedi.
ESKİŞEHİR'DE 5 MAHALLE DAHA PAZAR YERİ İSTİYOR
Vural, “Kurtuluş Pazaryeri için bakanlıktan son bir imza ya da randevu bekleniyor sanırım. Bakanlık ve belediye protokol yapacakmış, sanırsam bakanlıktan randevu bekleniyor, yanlış bilgi vermiş olmayayım bendeki en son bilgi o yönde. Ama Eskişehir'in tek pazar sıkıntısı Kurtuluş'ta varmış gibi bir algı oluştu. Halbuki Vadişehir pazar yeri istiyor, Gökmeydan pazaryeri demiş, Ihlamurkent pazaryeri demiş.Gültepe kapalı pazar yerimiz yok demiş, Büyükdere kapalı pazar yerimiz yok demiş. Sanki Kurtuluş Pazaryeri yapılırsa bütün Eskişehir pazar alışverişini Kurtuluş’tan yapacakmış gibi bir algı oluşuyor. Kurtuluş minibüs noktası, işlek bir yer ama vatandaşın kendi mahallesinde pazar imkanı olsa niye başka yere gitsin ki. Huzur Mahallesi’ne siz bir kapalı pazaryeri açsanız oradaki vatandaş kalkıp da Kurtuluş'a gidip oradan alışveriş yapayım demez.
"BİNAYI YAPARKEN PAZAR YERİ DİYE YAPTILAR AMA..."
Yenikent'te 100. Yıl Kültür Merkezi diye bir yer yaptılar. Kapalı pazar yeri yapacaklardı, altını bir markete kiraya verdiler, geçtiler. Biliyorsunuz ki marketteki fiyatlarla pazardaki fiyatlar aynı değil. Marketçi fire verdiği için, orada tek tek vatandaş seçtiği için çürük kısım genelde markete kalıyor.10 liralık bir şey otomatik olarak 15 TL oluyor, onun üstüne de işçilik kar payı dediğinizde 20-25 liralara kadar çıkıyor. Siz pazaryerini pazarcılardan alıp bir markete verdiğinizde, vatandaş buradan işini görsünler dediğinizde olmuyor. Şimdi diyorlar ki biz orayı büyüteceğiz, pazarcılara vereceğiz. O binanın üzerine bir kapalı çelik sistem yapacaklarmış. Görüyoruz ki bina yapılmış, binanın bir statiği bir betonarme hesabı var. Bu hesap kendi kütlesine göre, kendi yüküne göre yapılmış. Şimdi ben onu da anlamadım. Siz bunun üzerine bir yük vereceksiniz, üzerine kapalı çelik çatıyla ek bir yer daha yapıp büyüteceksiniz. Bu binanın alt kısmının hesabı kendine göre yapıldı. Pazarcılar için büyütüyoruz diyorlar ama bilmiyorum ne için yaptıklarını. Binayı yaparken pazar yeri diye yaptılar ama içinde pazarcı yok. O yüzden şimdi bakalım, bunları böyle seyredeceksiniz, izleyeceksiniz.
"SADECE ELEŞTİRMİYORUM BENİM ÇÖZÜMÜM DE VAR, PAYLAŞACAĞIM"
Bir de Sayın Kazım Kurt’un geçmişteki 2 dönemdir Vizyon Projesi olarak açıkladığı ve Osmangazi Kapalı Pazar Yeri sözü verdiği, buna dair zamanında tabela çıkıp orada yıllarca tabelasını beklettiği bir yer var. Orası yaklaşık 2 bin metrekarelik bir arazi. Hemen Kanlıkavak Parkı yakınında, güzel de bir noktada. Şimdi Sayın Kurt buraya teknik şartlardan dolayı pazaryeri yapamayacağız diyor. Geçmişte projemiz hazır, hemen yapıyoruz, bu dönem bu iş bitecek diyordunuz. Nasıl oldu da şartlar değişti? Burada Belediye Meclis Yetkisi sende sonuçta. İstediğiniz yeri yeşil alana çevirip istediğiniz yere ticari alana çevirip farklı farklı şeyler yapabiliyorsunuz. Burada gerekirse emsal artışı yapılamaz mı? Yapılabilir, neden yapılmasın? Diyor ki taban alanında yüzde 40’ı geçemeyiz diyor ama burası emsale dair bir bölge; yüzde altmışa kadar yayılabilirsiniz. Hatta meclis kararı alırsanız çekme mesafelerini sağlayarak tamamına da yayılım sağlayabilirsin. Kapalı pazaryeri yapılabilir ama sadece pazar yeri değil eğer ki Yenikent gibi bir şey yapacaksa yine kapalı pazar yeri yap, altını otoparkını yap, üstüne kültür merkezi yap. Aslında ben buna dair bir proje çizdim, getirecektim. Çünkü böyle halkı yanıltmaya yönelik işler yapılınca can sıkıcı oluyor. Böyle bildiğiniz bir şeyi size başka şekilde anlatmaya çalıştıklarında sizin için de artık can sıkıcı olur. Ben buna proje çizdim, yakında da sosyal medyadan paylaşacağım. Buyurun bu benim en azından basit bir önerim diyeceğim. Sadece eleştirmek değil, benim çözümüm var buyurun diyeceğim. Beğeniyorsanız bunu da yapabilirsiniz, tüm fikir hakları da sizin olsun bu bir örnektir, taslak projedir. Kamu yararı olan bir proje; vatandaş gelecek pazar alışverişini yapacak, kütüphane yaparsan kütüphanesine dolaşır. Bu şekilde çok amaçlı kullanımlar sağlanabilecek mekanlar oluşturulabilir. Yeter ki niyetler salih olsun.” dedi.
Kaynak : HABER MERKEZİ