Eskişehir'de 354 bin tane oldular: Acil çözüm şart!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de 354 bin tane oldular: Acil çözüm şart!
A
a

Eskişehir'de artan araç trafiği, taksici esnafını olumsuz etkiliyor. Özellikle tramvay seferlerinin sıklığı ve trafik ışıklarında durmamaları, taksilerin hareket kabiliyetini kısıtlıyor. Taksici esnafı, yetkililerden trafik sorununa kalıcı bir çözüm bulunmasını talep ediyor.

Sütiş Eskişehir
Açıklanan resmi verilere göre Eskişehir’de ki resmi araç sayısının 354 bine ulaşması şehir trafiğini olumsuz etkiliyor. Gün boyu trafikte olan taksici esnafı ise trafikte yaşadıkları problemleri dile getirerek yetkililerden çözüm bekliyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Eskişehir’de trafiğe kayıtlı araç sayısı 354 bin 672’ye ulaştı. Bir önceki aya göre 2 bin 938 aracın Eskişehir trafiğine katılmasıyla artan yoğunluk, araç sürücülerini de olumsuz etkiledi. Öyle ki gün boyunca şehir trafiğinde gününü geçiren taksici esnafı, trafik sıkışıklığından doğan problemlerini ESTV mikrofonlarına anlattı. 42 yıldır taksi şoförü olan Ramazan Özkan, trafik yoğunluğu nedeniyle müşteri kaybettiklerini dile getirerek yetkililere çağrıda bulundu.

TRAMVAYLARA ÇÖZÜM BULUNSUN

Trafikte önceliğin tramvaylara verilmesi nedeniyle trafik yoğunluğunun arttığını belirten Özkan, trafikte sıkışıklığın müşteriye ulaşımı zorlaştırdığına dikkat çekti. Özkan, “Trafikte en çok tramvay seferlerinin sıklığı ve trafik ışıklarında duraklamamaları nedeniyle problem yaşıyoruz. Bu nedenle bizim yolumuz engelleniyor. Özellikle Atatürk Lisesi durağından geçen bir tramvay, Yunusemre Caddesi’nde ki trafiği çok sıkıştırıyor. Sürücüler yeşil yandığı halde geçemiyor ve trafik caddenin sonuna kadar uzanıyor.  Bizim bu konudaki talebimiz, tramvaylar da trafik kurallarına uysun, o da kırmızı ışıkta dursun. Ya da bir alt geçit veya üst geçit gibi uygun yollu bir şey yapılabilir. Bir diğer sorunumuz zile basan müşteriyi almaya giderken yetişemiyoruz. Vatandaş da kendince haklı olarak başka bir taksiye binip gidiyor. Aksi halde ‘Ben 20 dakika taksi mi bekleyeceğim?’ diyor. Haklı. Ama biz o kadar yolu boşuna gidip geri dönüyoruz. Bu da yine trafikten kaynaklı bir sorun çünkü biz o müşteriye trafik sıkışık olduğu için yetişemiyoruz. Bazı arkadaşlar da duraklar boş olduğu için ticari taksinin az olduğunu söylüyor ama aslında taksi sayısı çok.  Trafiğe takılan sürücü durağa geri gelemediği için taksi yok sanılıyor” dedi.

MÜŞTERİ YARI YOLDA ARAÇTAN İNDİ

Trafikte ki yoğunluğa bir çözüm beklediklerini ifade eden Özkan, duyarsız sürücülerin yapmış olduğu ikinci sıra park sorununa da değindi. Özkan, “Bir diğer sorun ise, caddelere yapılan ikinci sıra parklar oluyor. Kornaya basıyorum, hatalı park eden aracı uyarıyorum ama bana ‘Dörtlülerimi yaktım, görmüyor musun?’ diyor. Dörtlüleri yakman yolu kapatma hakkını vermez ki… Dörtlüler o amaçla mı kullanılır?  Bu konuda da yine sıkıntı yaşıyoruz. Geçen gün trafik sıkışıklığı nedeniyle bir müşterim yarı yolda araçtan indi.  Yeni Otogar'dan aldığım müşteriyi Şair Fuzuli Caddesi’ni kullanarak gideceği yere götüreceğim ve caddeyi kullanmak zorundayım. Caddede ki trafiği görünce yolcu ‘Amca ben senden hızlı giderim’ diyerek araçtan indi.  Ben caddeyi bir saat dolanmak zorunda kaldım, yazıktır yani. Yetkililerden ricamız trafiğin rahatlatılması. Nasıl yapılır? Bilmiyorum, onlar daha iyi bilir. Ama bir çözüm bulunsun” ifadelerini kullandı.
Kaynak : YENİGÜN GAZETESİ - SÜMEYRA BALCI
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon
bekir yıldırım 23 Ağustos 2024 08:28

böyle saçma bir haber olur mu? tramvay seferleri azaltılsın diye bir çözüm olur mu?

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi