En kolay Schengen vizesi veren ülkeler belli oldu!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç En kolay Schengen vizesi veren ülkeler belli oldu!
A
a

Avrupa Birliği ülkeleri, Türk vatandaşlarına Schengen vizesi vermekte oldukça titiz davranıyor. Bu durum, vize reddedilme oranlarında tarihi bir rekora yol açarken, Türk vatandaşlarına en kolay Schengen vizesi veren ülke de ortaya çıktı.

Sütiş Eskişehir
Almanya, Avrupa'da Türkiye vatandaşlarına en çok vize reddi veren ülke konumunda. Bir yandan doktorlar, yetişmiş elemanlar veya uzmanlar "iş vizesi" yoluyla Almanya'ya gitmeye çalışırken, diğer yandan vize duvarları örülüyor. Türkiye, AB'den ortalama yüzde 16 oranında ret alırken, sıra Almanya'ya gelince vize reddinde dünya şampiyonluğunu alıyor. Hatta 1,5 milyarlık Çin'i bile 9 kat geride bırakıyor. Almanya'ya her yıl ortalama 260 bin Türkiye vatandaşı gitmeye çalışıyor ancak başarılı olamıyor.

Schengen Vizesinde En Çok Ret Veren Ülke Hangisi?

Türkiye'den Almanya'ya yapılan 253 bin vize başvurusunun yüzde 26,1'i reddediliyor. Yani her 100 kişiden 26'sının vize başvurusu onaylanmıyor. Almanya, Türkiye vatandaşlarının yüzde 26'sından fazlasının vize başvurusunu reddederken, ikinci sırada Kosovalıların vizelerine ret veriyor. Onların reddi oranı ise yüzde 13,3. Öte yandanintlilerin vize reddi oranı yüzde 10,5, Çinlilerinki ise yüzde 2,8 ile Türkiye'nin yakşık 9'da biri seviyesinde kalıyor.

En Çok Ret Yiyen Ülkeler 

Belarus (Beyaz Rusya) vatandaşlarının Batı ülkelerinden aldığı ret oranı oldukça düşük, yalnızca %0,3. Ancak vize reddinde Avrupa'da öne çıkan ülkeler var. Avusturya'da son dönemde vize başvurularında artış gözlenirken, ret oranları da yükselmiş durumda. En çok vize reddi alan grup Hintliler, %19,2 oranıyla. Türk vatandaşlarının Avusturya'dan aldığı vize reddi oranı ise %17,7 seviyesinde. Üçüncü sırada ise %8,3 ile Çinliler yerıyor.

En Kolay Schengen Veren Ülkeler Hangileri?

Schengen vizesi almak isteyenlerin en sık sorduğu sorulardan biri de en kolay Schengen veren ülkeler hangileridir?İzlanda, İsviçre ve Letonya gibi ülkeler  düşük ret oranlarıyla öne çıkıyor. İzlanda'da ret oranı %2,2, İsviçre'de %10,7 ve Letonya'da %11,7 olarak gerçekleşmiş.

Vize verme konusunda en cömert ülke İzlanda. Axa Schengen'in araştırmasına göre, İzlanda Schengen vizesi almakta en kolaylık sağlayan ülke. Baltık ülkeleri ve Finlandiya da Türk vatandaşlarına vize reddi oranlarının düşük olduğu ve işlemlerin hızlı yürüdüğü ülkeler arasında. Buna karşın, vize reddinde Almanya başı çekerken, Fransa da işlemlerin uzunluğu bakımından öne çıkıyor.
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi