Emekliler 100 bin imzayı Özgür Özel'e teslim etti

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Emekliler 100 bin imzayı Özgür Özel'e teslim etti
A
a

Tüm Emeklilerin Sendikası ülke genelinde topladıkları 100 bin imzayı TBMM’de yaptıkları basın açıklamasının ardından CHP lideri Özgür Özel’e teslim etti. Genel Başkan Zeynel Abidin Ergel, “En meşru ve en demokratik girişimimizi tam da yerinde ve olması gereken adrese yapıyoruz. Demokrasinin işlemesini istiyoruz” dedi.

Sütiş Eskişehir
Tüm Emeklilerin Sendikası tarafından ülke genelinde emekli maaşlarının düzenlenmesi için yapılan imza kampanyasında 100 bin 125 imza toplandı. Taleplerini duyurmak ve imzaları teslim etmek için TBMM’ye giden Tüm Emeklilerin Sendikası Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ile Ankara ve Eskişehir Şubeleri, Çankaya Kapısı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de katıldı.

HIZLA ERİYOR

Emeklilerin ve çalışanların maaşlarının iktidarın yönetememe krizi nedeniyle yüksek enflasyon karşısında hızla erdiğine dikkat çeken Tüm Emeklilerin Sendikası Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergel, “Kayıplarımızın telafisi ve ikinci 6 aylık enflasyon beklentisi de hesaplanarak maaşların temmuz ayında rasyonel olarak güncellenmesi gerekiyor” diye konuştu.

TALEPLERİNİ SIRALADI

25 Mayıs’ta ülkenin 8 farklı yerinde emekli mitingleri, 26 Mayıs’ta ise Özgür Özel’in çağrısıyla Ankara’da büyük emekli mitingi öncesinde 100 binden fazla imza topladıklarına dikkat çeken Ergel, taleplerini şu şekilde yeniden sıraladı: “2008’de uygulanmaya konulan emekli yasası iptal edilmeli, emeklilik yasası çalışanların ve emeklilerin görüşü alınarak yeniden düzenlenmelidir. Kazanca bağlı maaş güncelleme katsayısı yenilenmeli, enflasyon ve ferah payının yüzde 100’ü yansıtılmalıdır. Maaş bağlanma oranı yenilenmeli ve üst tavan sınırı kaldırılmalıdır. En düşük emekli maaşı en düşük memur maaşına eşitlenmelidir. İntibak yasayı çıkarılmalıdır. Memurlara verilip emeklilere verilmeyen seyyanen ödeme (bugün için 15 bin lira) emeklilere de verilmelidir. Bayram ikramiyeleri asgari ücret düzeyine yükseltilmeli ve yılda 4’e çıkarılmalıdır. Sağlığa erişim kolaylaşmalı ve tamamen ücretsiz olmalıdır. Emekli sendikalarının kapatılmalı girişimlerine son verilmeli, emekli sendikaları tanınmalıdır.”

ARTIK ÇÖZÜM ÜRETİN

TBMM’yi emeklilerin ve tüm geçinemeyenlerin talep ve sorunlarına çözüm üretmesi için göreve çağıran Ergel, “Krizi yaratanlar bedelini ödesin bu maaşlarla yaşanmaz. En meşru ve en demokratik girişimimizi tam da yerinde ve olması gereken adrese yapıyoruz. Demokrasinin işlemesini istiyoruz. İşte halk burada işte TBMM burada. Görelim demokratik irade nerede?” ifadelerini kullandı.

İMZALAR TESLİM EDİLDİ

Açıklamanın ardından CHP’nin haftalık grup toplantısına katılan Sendika Genel Başkanı Zeynep Abidin Ergel, toplanan 100 bin imzayı Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’a iletmesi için CHP lideri Özgür Özel’e teslim etti.
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi