Ehliyette yeni dönem… Sürücüler dikkat: Zaman daralıyor! Yenilemeyen ceza yiyecek

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Ehliyette yeni dönem… Sürücüler dikkat: Zaman daralıyor! Yenilemeyen ceza yiyecek
A
a

Hala eski ehliyet kullanıyorsanız, yenilenmesi gereken ehliyetleriniz için son tarih yaklaşıyor. İçişleri Bakanlığı'nın duyurusu uyarınca, 1 Ocak 2016'dan önce alınan eski tip ehliyet sahiplerinin 31 Aralık 2024'e kadar yenilemesi zorunlu. Aksi takdirde önemli cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalacaksınız.

Sütiş Eskişehir

Eski tip sürücü belgeleri (ehliyetler) 31 Aralık 2024'e kadar yenilenmesi gerekiyor. 1 Ocak 2016'dan önce alınan sürücü belgeleri eski tip olarak kabul ediliyor. Pandemi nedeniyle ehliyet yenileme süresi 2 yıl uzatılmıştı, ancak hükümet yeni bir uzatma kararı almadı. Bu nedenle, eski tip ehliyetini 31 Aralık 2024'e kadar yenilemeyen sürücülere ceza uygulanacak.

Ehliyet yenileme ücreti ne kadar?

Eski tip ehliyetleri 31 Aralık 2024'e kadar yenilemeyen sürücülere, trafikte yakalanmaları halinde 4 bin 64 TL ceza kesilecek. Bu ceza tutarının 2024 yılında 12 bin TL'ye yükseltilmesi bekleniyor. 

Ehliyetini yenileme maliyeti ise oldukça uygun - sadece 15 TL. Yeni tip sürücü belgesi için ise 769 TL ödemeniz gerekiyor. Bu nedenle eski tip ehliyetinizi en kısa sürede yenilemeniz hem ceza ödemekten hem de daha yüksek ücret ödemekten kurtaracaktır.

Ehliyet yenilemek için gerekli belgeler

  • Yeni ehliyet için iki adet biyometrik fotoğraf gerekli.
  • Ayrıca, değerli kağıt ve harç bedeli makbuzu,
  • kan grubunu belirten bir belge veya yazılı beyan,
  • ve adli sicil belgesini (sistemden kontrol edilecektir) de sağlamanız gerekmektedir.
Kaynak : Tuğçe Kaş
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi