Dünyanın En Kötü 100 Yemeği Açıklandı! Listede 2 Türk Yemeği De Var!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Dünyanın En Kötü 100 Yemeği Açıklandı! Listede 2 Türk Yemeği De Var!
A
a

Yemeklerle ilgili araştırma makalelerini derleyen deneyimsel bir online seyahat rehberi olan TasteAtlas, dünyanın en kötü 100 yemeğinin listesini paylaştı. Listeye Türkiye'den de iki yemek girdi. Peki, dünyanın en kötü yemeği hangisi? İşte TasteAtlas'a göre dünyanın en kötü 100 yemeğinin detayları...

Sütiş Eskişehir

Temel beslenme ihtiyacı kültürden kültüre değişiyor. Kebap, döner, pide gibi lezzetler Türkiye ile özdeşleşmişken, farklı coğrafyalarda farklı lezzetler tatmak mümkün... Yemekle ilgili araştırma yazılarını bir araya getiren TasteAtlas, yemeklerle ilgili detaylı bir çalışma yaptı. Sonuç olarak "dünyanın en kötü 100 yemeği listesi" oluşturuldu. Listeye Türkiye'den iki yemek girdi. Peki, sizce dünyanın en kötü yemeği hangisi? İşte ayrıntılar...

Hırvat gazeteci Matija Babic tarafından 2015 yılında kurulan ve gastronomi uzmanlarının değerlendirmelerine yer veren TasteAtlas, dünyanın en kötü 100 yemeğini seçti. Listede 2 Türk yemeğinin bulunması dikkatlerden kaçmadı.
 

Hakarl- İzlanda

Dünyanın en kötü yemekleri listesinin başında İzlanda'dan tütsülenmiş köpekbalığı eti olan 'Hákarl' yer alıyor. Yemek hakkında verilen bilgide, "Hákarl, İzlanda'da geliştirilmiş köpekbalığı etinden, özellikle Grönland köpekbalığı ve diğer uyuyan köpekbalıklarından yapılan ulusal bir yemektir" denildi.

Yeruşalmi Kugel-İsrail

Keki andıran ve yumurta, peynir ve tuzla yapılan "Yeruşalmi Kugel" adlı bir yemek vardır.

Ramen Burger-ABD

Ramen ve yumurta ile yapılan Ramen burger listede üçüncü sırayı aldı.

Litvanya- Sklandrausis

Dördüncü sırada ise Litvanya'dan Sklandrausis var. Sklandrausis, Letonya'dan gelen ve 16. yüzyıldan beri bölgede hazırlanan bir tart tarifi.

Şili- Chapalele

Beşinci sırada yer alan Chapalele, Şili'den sadece iki ana malzemeyle yapılan bir ekmek: patates ve un.
 

İsveç-Calskrove

İsveç icadı Calskrove ise listenin altıncı sırasında yer alıyor. Bu yemeğin herhangi birinin iştahını kabartabileceğine inanmak zor görünüyor. İsveç'in Skellefteå kasabasındaki Tre Kronor restoranında keşfedilen bu yemek, hamburger (ekmek, soslar ve hepsi) ve patates kızartması ile doldurulmuş bir pizzadan oluşan devasa bir öğün.
 

Türkiye- Lahana Çorbası

Türkiye'den Lahana Çorbası 2,3 puanla listenin yedinci sırasında yer aldı. Türkiye'nin Ordu ilinde meşhur olan bu lahana çorbası, kötü yemek seçilerek şaşkınlık yarattı.

Yine Türkiye'den "kaymaklı kayısı" 2,7 puanla 59. sırada yer aldı. Malatya yöresinin meşhur lezzetlerinden biri olan kaymaklı kayısı, kuru kayısının içine kaymak yerleştirilerek yapılıyor.

Listenin tamamına tasteatlas'tan ulaşabilirsiniz.

 

 

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi