Bursa kapattı biz niye kapatmayalım?

Eskişehirspor’da bir yandan transfer çalışmaları yapılırken yönetim de kaynak arayışlarını sürdürüyor.

27 Temmuz 2024 09:01
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor’da bir yandan transfer çalışmaları yapılırken yönetim de kaynak arayışlarını sürdürüyor. Yanı başımızdaki komşumuz Bursaspor 3. Lig’e düşmesiyle adeta küllerinden yeniden doğuyor. Tüm şehir güvenilir bir yönetimin etrafında toplandı ve 240 milyon civarında bir bağış topladı. Eskişehir’de ki gibi ‘O oradaysa ben destek vermem. O bu partiye yakın, o yönetici zamanında böyle yaptı yardım etmem’ demedi, belediyesiyle, odalarıyla, iş adamlarıyla kulübünün yanında oldu. Kıvılcımı ateşe çevirdiler 3. Lig’de olsa dahi Türkiye’nin gündemine oturdular. 

Eskişehirspor için de aynı senaryoyu gördük. Belediye başkanlarının onay verdiği yönetim oluştu ve göreve geldi. Şimdiye kadar şehirden istedikleri desteği göremediklerini söylesek yalan olmaz. Belediyelerin bazı destekleri ve sponsorluk anlaşmalarının haricinde şehirde destek anlamında bir hareketlenme yok. Bu şehri temsil eden ve o koltukları işgal edenler Eskişehirspor’a hala uzak durmakta ısrar ediyor ve görmezden geliyor. 

Bu borç kapanmaz, transfer yasağı kaldırılmaz diyenler içinde bir örnek verelim. Bursaspor Kulüp Başkanı Enes Çelik, yaptığı son açıklamada, “Transfer tahtasının toplam maliyeti 426 milyon liraydı biz bunu bonuslarla birlikte 220-230 milyon liraya bitirdik. Burada önemli olan bunun kalıcı olarak bitirilmesiydi. Geçmiş yönetimlerin yaptığı gibi cezai şartlı ödemeler yapmadık” dedi. Eskişehirspor’un son yapılan kongrede borcu 433 milyon olarak açıklandı. Bunun yarısı alacaklı futbol ailesine. Yani alacaklı futbolcular, teknik direktörler, kulüpler ve menajerler. 234 milyonluk bu borcu biz de Bursaspor gibi çok daha küçük rakamlara kapatabilir ve Eskişehirspor’un üzerinden büyük bir yükü alabiliriz. Ancak bunun için kulübü yöneten eski başkan ve yöneticilerden başlamak gerekiyor. Ama Eskişehirspor’un bu hale gelmesine onların sucu yokmuş gibi davrananları hiçbir yerde göremiyoruz. Yanı başımızda çok güzel bir örnek var. Bursa kadar zengin olmasak da Bursaspor kadar borcumuz yok. Bu borç herkesin elini taşın altına koymasıyla ufak rakamlara kapanabilir. Bari bunu başarabilsin Eskişehir…
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi