Sokakların dili!

Olgu olmadan algı olmaz bilirsiniz. “Birtakım olayların dayandığı neden ya da bu nedenlerin yol açtığı sonuç” olarak tanımlanan olgu, eğitiminize, yetiştirilme şeklinize, empati yeteneğinize göre değişir.

26 Temmuz 2024 09:44
A
a
Sütiş Eskişehir
Olgu olmadan algı olmaz bilirsiniz. “Birtakım olayların dayandığı neden ya da bu nedenlerin yol açtığı sonuç” olarak tanımlanan olgu, eğitiminize, yetiştirilme şeklinize, empati yeteneğinize göre değişir.

Tabi bir de siyasi meşrebinize göre…

Konuyu, sokak hayvanlarına yönelik yasa komisyonda görüşülürken Eskişehir’deki hayvan severlerin düzenlediği eylemde yaptığı konuşma dolayısıyla hakkında başlatılan soruşturma nedeniyle ifade veren CHP İl Başkanı Talat Yalaz’ın Adliyi önündeki konuşmasına getireceğim.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, örgüt ve hayvan severlerin yalnız bırakmadığı Yalaz, hakkında suç isnat edilecek bir durum olmadığını ifade ettikten sonra AK Parti iktidarı ile CHP’nin sokaklara baktığında ne gördüğünü söyledi.

Yalaz’ın şu cümlesi manidar:

“Biz sokaklara bakınca alın terinin karşılığını alamayan emekçiler ve emekliler, vicdanı sızlayan hayvan severler, yatağa aç giren çocukları görüyoruz. Sokakları siz yıkıyorsunuz, zamlarla yapıyorsunuz bunu. Halkın isteklerine kulaklarınızı tıkamayın. Biz ‘sokak’ dediğimiz zaman barış, kardeşlik, hak aramadan, kalkınmaktan bahsediyoruz.”

İktidar mensupları ise sokaklara bakınca kalabalık AVM’leri, son model cip ve otomobillerdeki kişileri, dolup taşan lüks restoranları, öğrencilerin son model cep telefonlarını görüyor.

Bu tecrübeyle sabit…

AK Parti’li siyasetçiler ve arkadaşlarla sohbetlerimizde, yoksulluğu, satın alma gücü düşen paramızı, emeklilerin içler acısı durumunu, asgari ücretlilerin yıl sonunu nasıl getireceğini kara kara düşündüğünü söylediğimizde…

“Çok abartıyorsunuz” cevabını alıyoruz…

Yazımın başında da dediğim gibi…

Sokaklara nasıl baktığınızla ilgili…

Sokakların dili, yerel seçimlerde çözüldü…

Genel seçimlerde konuşmaya hazırlanıyor.

Belediyeler CHP’li olunca, vur abalıya… 

Deyim yerindeyse bir koltukta iki karpuz taşıyan Recep Tayyip Erdoğan, bazı durumlarda Cumhurbaşkanı, bazı durumlarda da AK Parti Genel Başkanı olarak açıklama yapıyor.

Cumhurbaşkanı olarak yaptığı konuşmalarda kantarın topuzunu kaçırıp, başta CHP Genel Başkanı ve CHP’li belediye başkanları olmak üzere muhalefeti yerden yere vurduğuna çokça tanık olduk.

Yerel seçimlerdeki yenilgiden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özellikle muhalefet belediyelerine yönelik nasıl bir tutum içinde olacağı merak ediliyordu.

İşte bunun ilk işareti geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’li belediyeleri hedef aldığı konuşmasında, "Belediyeleriniz SGK'ya olan birikmiş borçlarını ödesinler. Hazine ve Maliye Bakanlığımız, kaynağında bu borçların tahsiline başlayacaktır" açıklamasının ardından bakanlık harekete geçti.

Belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) toplam 96 milyar lira olan prim borcunun tahsilatı için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bildirimleri gönderdi.

Daha önce belediyelerin araçlarına, mobilyalarına ve iş makinelerine haciz gelmesiyle ilgili pek çok habere tanık olduk. 

Anlaşılan o ki buna benzer olaylara Eskişehir’de olmasa da ülke genelinde sıkça rastlayacağız.

Nasıl olsa belediyelerin çoğu CHP’de…

Vur abalıya…
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi