AK Parti Eskişehir'de büyük heyecan

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç AK Parti Eskişehir'de büyük heyecan
A
a

AK Parti Eskişehir'de siyasi kulislere yansıyan gelişmelere göre, Tepebaşı ve Odunpazarı İlçe Başkanları için belirlenmesi planlanan yeni yönetim kadroları için önemli bir adım atılıyor. Son istifaların ardından ilçe başkanlıklarında boşalan koltuklar için temayül yoklaması gerçekleştiriliyor. Ayrıntılar haberimizde.

Sütiş Eskişehir
AK Parti Eskişehir’de Tepebaşı ve Odunpazarı İlçe Başkanları için temayül yoklaması gerçekleştiriliyor. Temayülde öne çıkan 4’er ismin 9 Temmuz Salı günü Genel Merkeze çağırılarak yeni ilçe başkanlarının belirleneceği öğrenildi.

AK Parti Eskişehir’de İl Başkanı Gürhan Albayrak ile Odunpazarı İlçe Başkanı Ümit Sezer ve Tepebaşı İlçe Başkanı Emre Aydın arasındaki gerilim, ilçe başkanlarının istifalarıyla sonuçlanmıştı. İstifaların ardından yeni ilçe başkanlarının kim olacağı ise merak konusu… Odunpazarı İlçe Başkanlığı için Gökhan Yıldırım’ın ismi geçerken Tepebaşı İlçe Başkanlığı için ise 27. Dönem 7. sıra Milletvekili Adayı Serhat Tunç ile önceki dönem İl Başkan Yardımcısı Hasan Burgaz’ın ismi geçiyor.

SON SÖZ GENEL MERKEZDE

AK Parti’den alınan bilgilere göre, Eskişehir’de Bursa Milletvekili Ayhan Salman ve İl Koordinatörü Yasir Çelik’in de katılım gösterdiği bir temayül yoklaması gerçekleştiriliyor. Üyeler her ilçe için 3’er isim yazarak kurulan sandığa atacak. Temayül yoklamasının ardından İl Başkanlığı’nda sandık açılarak sonuçlar değerlendirilecek. İki ilçe için belirlenen 10’ar isim ise her ilçe için 4’e indirilecek. Tepebaşı ve Odunpazarı İlçe Başkanlığı için seçilen 4’er isim ise 8 Temmuz Pazartesi veya 9 Temmuz Salı günü AK Parti Genel Merkezi’ne çağırılacak. Burada AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, komisyon ile birlikte yeni ilçe başkanlarını belirleyecek. Başkanların en geç 9 Temmuz Salı günü açıklanması bekleniyor.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan İl Başkanı Gürhan Albayrak, “İl Koordinatörümüz - Bursa Milletvekilimiz Ayhan Salman ve Genel Merkez Teşkilât Komisyon Üyemiz Yasir Çelik ile birlikte Tepebaşı ve Odunpazarı ilçelerimizin temayül yoklamalarını, teşkilâtımızın yoğun ilgisiylebirlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirdik. İlçemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Süreç sıkıntısız şekilde devam ediyor. Genel Merkezimiz temayül sonuçlarına göre önümüzdeki günlerde kararını verecek” dedi.
 
Kaynak : ANADOLU GAZETESİ MUHABİRİ - M. ANIL AKSOY
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi