Adaletin Hukuku ve Parlamenter Demokrasi İdeali Platformu (AHPADİ) Başkanı Mehmet Ektaş, Eğitim Bir-Sen'in anayasa değişikliği talebiyle başlattığı imza kampanyasına sert eleştirilerde bulundu.
AHPADİ Derneği Başkanı Mehmet Ektaş, Eğitim Bir-Sen'in Anayasa değişikliği talebiyle başlattığı imza kampanyasını eleştirerek, “Değişim talepleriyle, aslında anayasanın özünü oluşturan Atatürk ilke ve devrimleri hedef alınmak isteniyor” dedi.
Adaletin Hukuku ve ParlamenterDemokrasi İdeali Platformu (AHPADİ) Başkanı Mehmet Ektaş, Türkiye'de anayasanın hem bölücü grupların hem de laiklik karşıtlarının sürekli hedefinde olduğunu belirterekEğitim Bir-Sen'in ‘Ailenin Korunması ve İnanca Dayalı Kıyafet Özgürlüğü’ başlığı altında anayasa değişikliği için başlattığı imza kampanyasına tepki gösterdi. Ektaş, Eğitim Bir-Sen'in geçmişte de benzer girişimlerde bulunduğunu hatırlatarak, sendikanın laik ve bilimsel eğitim anlayışına savaş açtığını söyledi.
LAİKLİĞE SAVAŞ AÇMIŞLAR
Anayasanın bir yandan bölücülerin, bir yandan laik düzen karşıtlarının sürekli hedefinde olduğunu belirten Ektaş, “Değişim talepleriyle, aslında anayasanın özünü oluşturan Atatürk ilke ve devrimleri hedef alınmak isteniyor. Karşı devrimciler, her alandaki örgütlü yapılarıyla anayasaya sürekli saldırılıyor.Öğretmenlerin mali ve özlük haklarının takipçisi olmaktan daha çok, Türkiye Cumhuriyetinin laik hukuk devrimi örseleme çabalarıyla, laik, bilimsel ve akılcı eğitime açtığı savaşla gündem oluşturan Eğitim Bir-Sen isimli sendika da bunlardan biri. Eğitim Bir-Sen tarafından yapılan basın açıklamasıyla, Ailenin Korunması ve İnanca Dayalı Kıyafet Özgürlüğü konusunda anayasada değişiklik yapılması için Türkiye genelinde imza kampanyası başlatıldığı duyuruldu. Aynı sendikanın, bu konuda daha önce de girişimleri olmuştu” diye konuştu.
İNANÇ İSTİMARI YAPIYORLAR
Ektaş, Eğitim Bir-Sen'in geçtiğimiz günlerde yaptığı basın açıklamasında LGBT bireyleri kast ettiğini vurgulayarak, “Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve Türk Medeni Kanunu aileyi korumaktadır. Anayasa’nın 41’inci maddesi Ailenin korunması ve Çocuk Hakları başlıklıdır, bu konuda devlete sorumluluk ve görev yükler. Türk Medeni Kanunun 2. Kitabı Aile Hukukuna ilişkindir. Medeni Kanunun Evlenme Ehliyeti ve Engelleri başlıklı ikinci ayırımında evliliğin kadın ve erkek arasında olduğu açıkça yazılıdır. Ülkemizde LGBT Bireylerinin evlenmelerine izin verildiği ya da verilebileceği iftira olduğu gibi, milletimizin büyük çoğunluğunun sahip olduğu örf, adet ve inancımız buna müsaade etmez. Ancak, sendika, sanki anayasamız ve Medeni Kanunumuz LGBT bireylerin evlenmelerine yol açıyormuş gibi bir izlenim yaratarak toplumsal bir çatışma alanı oluşturup bunun üzerinden siyasi cephelerini tahkime çalışmakta, açıkça inanç istismarı yapmaktadır” dedi.
Kaynak : HABER MERKEZİ