Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte Eskişehir Şehirlerarası Yolcu Terminali’nde hareketlilik artmaya başladı. Bayram tatili için hazırlıklara başlayan yolcular, otobüs firmaları tarafından belirlenen tarifelere ilgi gösterirken, bazı güzergahlar ve bilet fiyatlarında değişiklikler yaşanıyor.
Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi hazırlıklarına başlayan bir sektörde, ulaşım oldu. Eskişehir Şehirlerarası yolcu terminalinde bayrama sayılı günler kala firmalar tarafından hazırlıklara başlanılırken, güzergah listelerinde de değişikliğe gidildi.
Konu ile ilgili bir firma çalışanı olan Aydın Günay’dan edinilen bilgilere göre, ramazan ayı öncesi tatil hesabı yapanların şimdiden gidecekleri illere biletlerini almaya başladığı öğrenildi. Bayram öncesi birçok firma tarafından saat tariflerinin de ayarlandığını belirten Günay “Eskisi bayramları arar hale geldik. Yıllar önce bayram öncesi bilet satışlarında büyük artış olurdu.Artık eskiden olduğu gibi bayramları şehir dışında geçirmek isteyenlerin sayısı oldukça azaldı.Otobüs yolcu taşıma ücretleri de akaryakıta göre sürekli yükseliyor.Satılan biletlerin çoğu indirimli.Otobüslerin çoğu boş gelip birkaç yolcuyu alarak Eskişehir otogarından ayrılıyor.Gelen ve giden yolcu sayısında son yıllarda oldukça düşüş yaşanıyor” dedi.
Kaynak : TUĞÇE KAŞ