Bunun adı ahlaksızlık 

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ES TV ekranlarının konuğu oldu.

20 Eylül 2024 09:28
A
a
Sütiş Eskişehir
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ES TV ekranlarının konuğu oldu. Meslektaşlarım Tarkan Demir ve Murat Taşkın’ın sorularını yanıtlayan Ataç’ı çok sağlıklı ve zinde gördüm.

Ataç’ın sağlığından neden bahsettim?

Çünkü seçimlerden önce Sayın Ataç’ın hasta olduğu, kanser illetine yakalandığı ve mukadderatla karşılaşmasının an meselesi olduğuna ilişkin dedikodular üretiliyordu.
İşin daha vahim tarafı bu dedikoduları üretenler CHP’nin içinde yer alan bazı kişilerdi. Siyasette rakiplerinizi yaptığı veya yapamadığı icraatlar üzerinden eleştirmek lazım. Siz “Ahmet Ataç şu projesini hayata geçiremedi” derseniz bunun adı siyasettir. Ama “Ahmet
Ataç kanser olmuş, 3 vakte kadar ölecekmiş” derseniz bunun adı ahlaksızlıktır.

Benzer iftiralarla daha önce de karşılaşmıştık. Tayyip Erdoğan’ın, Devlet Bahçeli’nin de hakkında benzer iğrençlikte yalanların söylendiğini hatırlıyoruz.

Hatta bundan 10 sene önce Yılmaz Büyükerşen’in de ağır hasta olduğu söyleniyordu. Üzerinden 10 yıl geçti ve bu iftiraları atanların pek çoğunun helvasını yedik. Ancak Büyükerşen sapasağlam ayakta.

Her nefis ölümü tadacaktır. Ama bunun vaktini Allah bilir. İnsanların arkasından “ölsünler”
diye beddua edenlerden iğreniyoruz.

Belediye işçilerine bereket getirsin

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, ESKİ Genel Müdürlüğü’ne bağlı çalışan işçiler için önemli bir toplu sözleşmeye imza attı. Belediye İş Sendikası ve Espark A.Ş. yetkilileri tarafından onaylanan sözleşme, çalışanların maaşlarında yüzde 30’luk bir artış öngörüyor.

Günümüz koşullarında 6 aylık bu maaş artışına “Allah bereket versin” demek lazım.

Sevgili hükümetimizin sürekli diline doladığı ve bunu yaparken de şimdiki ortakları MHP’lilere laf soktuğu 2001 ekonomik krizi sırasında toplam çalışanların içerisinde asgari ücret alanların oranı yüzde 18,5 idi. Bugün bu rakam yüzde 55 seviyesine yaklaştı.

Maalesef toplumun yarıdan fazlası asgari ücret ve altındaki paralarla ailelerini geçindirmeye çalışıyor.

Buna göre Espark AŞ’de çalışan işçilerimizin bundan böyle 31 bin 500 ve 43 bin 500 lira arasında maaş alacak olması güzel bir şey.

Elbette işçilerimizin çok daha iyi ücretler almasını isteriz. Ancak Türkiye gerçeklerini de hatırdan çıkartmamak lazım.

Espark A.Ş. işçilerimizi tebrik ederiz. Umarız yeni maaşları, kendilerine ve ailelerine bereket getirir.

Görenek’in son başarısı 

Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bülent Görenek, başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Tıp ve sağlık bilimleri kategorisindeki 11 bin 479 akademisyen arasında 3’üncü olan Görenek, tüm akademik kategorilerde ise Türkiye 35’incisi olmayı başardı.

Şimdiye kadar tam 269 bilimsel makalesi bulunan Görenek’in bu çalışmalarına, diğer bilim adamlarının 84 bin 394 makalesinde de atıfta bulunulmuştu.

Bir Eskişehirli olarak başarıları beni çok mutlu ediyor. Umarım ülkemiz böyle kıymetli bilim adamlarından daha çok yetiştirir.
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi