Afyonkarahisar Belediyesi'nden tarihi mezarlara restorasyon

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Afyonkarahisar Belediyesi'nden tarihi mezarlara restorasyon
A
a

Afyonkarahisar Belediyesi, şehrin tarihine damga vuran önemli şahsiyetlerin mezarlarının bakımına devam ediyor. Son olarak, Vatan Şairimiz Namık Kemal’in annesi Fatma Zehra Hanım’ın mezarı restore edildi.

Sütiş Eskişehir

Afyonkarahisar Belediyesi, kentteki tarihi şahsiyetlerin mezarlarının restorasyon çalışmalarını sürdürüyor. Daha önce Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Ali Çetinkaya’nın mezarını bakım altına alan belediye, şimdi de Vatan Şairi Namık Kemal’in annesi Fatma Zehra Hanım’ın mezarını temizledi ve bakımını gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Burcu Köksal, yapılan bu çalışmaların şehrin geçmişine vefa borcu olarak değerlendirildiğini ifade etti. Başkan Köksal, “Ali Çetinkaya’nın mezarını restore ettik. Şimdi de Fatma Zehra Hanım’ın mezarını temizleyerek bakımını yaptık. Bu tür çalışmalar, geçmişe sahip çıkmak ve geleceğe sağlam bir miras bırakmak amacı taşımaktadır” dedi.

Namık Kemal’in fikirlerinin Cumhuriyetin kurmay kadrosunu etkilediği belirtilerek, onun annesine gereken önemin verileceği vurgulandı. Başkan Köksal, “Namık Kemal’in hatırasına sahip çıkmak, Cumhuriyet’in temel değerlerine inanan bir toplum olarak görevimizdir” şeklinde konuştu.

Ali Çetinkaya’nın mezarında yapılan restorasyonun da hatırlatıldığı açıklamada, yıllarca ihmal edilen mezarın bakımının yanı sıra mezar taşına "Muharip Gazi" unvanının eklendiği belirtildi. Başkan Köksal, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele kahramanlarını anarak, onlara olan minnet ve saygının sürdüğünü ifade etti.

Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi