30 ülkeden gazeteciler Alanya'da buluşuyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç 30 ülkeden gazeteciler Alanya'da buluşuyor!
A
a

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), 3-6 Ekim tarihleri arasında Alanya’da dördüncü kez Küresel Medya Buluşması düzenleyecek.

Sütiş Eskişehir
Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), dördüncü kez düzenlenecek olan Küresel Medya Buluşması’nı 3-6 Ekim tarihlerinde Alanya’da gerçekleştirecek. Bu yılki etkinliğe Türkiye’nin yanı sıra 30’a yakın ülkeden önde gelen Türk ve yabancı gazetecilerin katılması bekleniyor. Onur konuğu olarak Gagavuzya Devlet Başkanı Evghenia Gutul da etkinlikte yer alacak.

Alanya’da geleneksel hale gelen bu buluşma, Medya Çalıştayı ve Ödül Töreni gibi çeşitli etkinlikleri içerecek. Katılımcılar, Alanya’nın turistik bölgelerini de keşfetme fırsatı bulacaklar. Etkinlik, Eftelia, Adin ve Lonicera otellerinde gerçekleştirilecek.

KGK, etkinliğe katılacak olan yaygın, yerel ve uluslararası medya temsilcileri ile 75 ülkedeki il temsilcilerinin çoğunun katılımını bekliyor. Gazeteciler 3 Ekim’de Alanya’ya ulaşacak ve 4 Ekim’de bölgeyi keşfetmek üzere gezilere katılacaklar. 5 Ekim’de ise Medya Çalıştayı gerçekleştirilecek. Bu çalıştayda KGK’nın belirlediği mesleki konular ve sektörle ilgili raporlar değerlendirilecek. Yerli ve yabancı gazeteciler, mesleki işbirliği ve dayanışma olanaklarını tartışacaklar.

Etkinlikte, dijitalleşme ve yapay zeka gibi konulara odaklanılacak olan bir medya paneli de düzenlenecek. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Yayman, günümüz sosyal medya platformlarıyla ilgili yasal düzenlemeleri ele alacak. Panelde ayrıca Prof. Dr. Levent Eraslan sosyal medyanın geleneksel gazeteciliğe etkisini, Prof. Dr. Zakir Avşar medya etik duruşunu, Zafer Küçükşabanoğlu ise yapay zeka konusunu tartışacak. Panelin sonunda sonuç bildirgesi açıklanacak.

5 Ekim akşamı Lonicera World Otel’in balo salonunda düzenlenecek ödül töreninde, Gagavuzya Devlet Başkanı Gutul’un yanı sıra medya ve siyaset dünyasından önemli isimler de hazır bulunacak. Küresel Başarı Ödülleri bu yıl yedi farklı kategoride verilecek. Gutul’a KGK tarafından Küresel Diplomasi Ödülü takdim edilecek. Ayrıca, Filistin'de çalışan bir gazeteci ve medya kuruluşu da ödül alacak.

KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Alanya buluşmalarının her yıl artan katılımcı sayısının kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Dim, bu etkinliğin Alanya’nın turistik imajına önemli katkı sağlayacağını ve destek veren tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür etti. Alanya buluşmasının, hem konsey hem de medya camiası için hayırlı olmasını diledi.
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi